Speltmeel Volkoren
Volkoren speltmeel. Het gezonde en lekkere alternatief voor tarwe. De lekkerste recepten bak je met speltmeel!
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een
9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor punten* Deze kan je inwisselen voor spaarproducten.
Speltmeel Volkoren
Spelt is een graansoort die al eeuwen gebruikt wordt. Vandaar dat het ook wel oergraan wordt genoemd. Spelt werd al duizenden jaren gebruikt om brood van te maken voordat tarwe zijn intrede deed. Tegenwoordig begint spelt weer steeds populairder te worden.
Speltgraan wordt geoogst voor speltkorrels. De speltkorrels zijn wat harder dan bijvoorbeeld tarwekorrels en daarom moeilijker om te ontdoen van hun vlies omhulsel om bij de kern te komen. Om deze reden is spelt iets duurder dan tarwe. Omdat speltkorrels een steviger omhulsel hebben zijn ze beter bestand tegen invloeden van buitenaf en hoeven er minder bestrijdingsmiddelen gebruikt te worden bij het verbouwen.
Profiteer nu van onze voordelige bulkverpakking van 1 kilo!
Spelt gezond
De spelt kern wordt gebruikt voor diverse producten van brood tot pasta. Bij het verwerken van spelt blijven de meeste voedingstoffen behouden, omdat deze niet in het buitenste omhulsel zitten. In volkoren speltmeel zitten hierom meer vitaminen, mineralen en eiwitten dan tarwe.
Spelt bevat o.a. vitamine E, B en foliumzuur en de mineralen ijzer, magnesium en fosfor. Deze voedingstoffen zijn in moderne tarwesoorten bijna volledig verdwenen. Spelt geeft dan ook langer een verzadigd gevoel, maar is wel lichter verteerbaar dan tarwe. Hierom is spelt erg populair bij mensen met spijsvertering of darmklachten.
Spelt bevat wel gluten en is niet geschikt voor mensen met gluten allergie. Spelt bevat echter gluten van een andere samenstelling dan tarwe en daarnaast dus diverse extra voedingstoffen
Speltmeel gebruiken
Speltmeel kun je eigenlijk bijna altijd gebruiken in plaats van tarwemeel. Speltmeel heeft een smaak, waar andere meelsoorten eigenlijk bijna smaakloos zijn. Daarom zul je altijd wel verschil proeven. Misschien even wennen, maar erg lekker en gezonder dus.
Probeer het zelf. Bak de lekkerste broden, koekjes en taarten met speltmeel. Geheid dat je nooit meer anders wilt.
SPELTmeel volkoren, meelverbetermiddel: E300.
-
Lekker en gezondGoede basis om mee te bakken, lekker en gezonde keuze
-
Geweldig product kwaliteit en mooie smaakWeer desum broodjes van gebakken super mals en smaakvol brood mèt dit product
-
BananenbroodIk gebruik dit meel om pannenkoeken mee te bakken. Een gezonde afwisseling op het volkorenmeel
-
Fijn voor broodFijn meel, lekker in zuurdesembrood.
-
Voor heerlijk broodDe consistentie is perfect voor een luchtig volkoren brood. Smaakt altijd weer heerlijk.