artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Speltmeel Volkoren

Speltmeel Volkoren

(42 beoordelingen)

Speltmeel Volkoren. Het gezonde en lekkere alternatief voor tarwe. De lekkerste recepten bak je met speltmeel!

Beschikbaarheid: In voorraad

Inhoud Kiloprijs Voorraad Prijs
€ 3,90 110
€ 1,95
€ 3,32 32
€ 9,95
Thumb Al meer dan 50 jaar ervaring, dus een brede kennis van onze producten
Vers Al onze pinda’s, noten en notenmixen worden iedere dag vers gebrand
Ster De beste prijs kwaliteit verhouding
Snel Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Overmorgen in huis
Verpakt Producten worden verpakt in een luchtdichte hersluitbare verpakking
Check Altijd alles op voorraad!
Beschrijving

Volkoren speltmeel

Spelt is een graansoort die al eeuwen gebruikt wordt. Vandaar dat het ook wel oergraan wordt genoemd. Spelt werd al duizenden jaren gebruikt om brood van te maken voordat tarwe zijn intrede deed. Tegenwoordig begint spelt weer steeds populairder te worden. Speltgraan wordt geoogst voor speltkorrels. De speltkorrels zijn wat harder dan bijvoorbeeld tarwekorrels en daarom moeilijker om te ontdoen van hun vlies omhulsel om bij de kern te komen. Om deze reden is spelt iets duurder dan tarwe. Omdat speltkorrels een steviger omhulsel hebben zijn ze beter bestand tegen invloeden van buitenaf en hoeven er minder bestrijdingsmiddelen gebruikt te worden bij het verbouwen. 

Profiteer nu van onze voordelige bulkverpakking van 3 kilo!

Spelt gezond

De spelt kern wordt gebruikt voor diverse producten van brood tot pasta. Bij het verwerken van spelt blijven de meeste voedingstoffen behouden, omdat deze niet in het buitenste omhulsel zitten. In volkoren speltmeel zitten hierom meer vitaminen, mineralen en eiwitten dan tarwe. Spelt bevat o.a. vitamine E, B en foliumzuur en de mineralen ijzer, magnesium en fosfor. Deze voedingstoffen zijn in moderne tarwesoorten bijna volledig verdwenen. Spelt geeft dan ook langer een verzadigd gevoel, maar is wel lichter verteerbaar dan tarwe. Hierom is spelt erg populair bij mensen met spijsvertering of darmklachten.

Spelt bevat wel gluten en is niet geschikt voor mensen met gluten allergie. Spelt bevat echter gluten van een andere samenstelling dan tarwe en daarnaast dus diverse extra voedingstoffen

Speltmeel gebruiken

Speltmeel kun je eigenlijk bijna altijd gebruiken in plaats van tarwemeel. Spelmeel heeft een smaak, waar andere meelsoorten eigenlijk bijna smaakloos zijn. Daarom zul je altijd wel verschil proeven. Misschien even wennen, maar erg lekker en gezonder dus. 

Probeer het zelf. Bak de lekkerste broden, koekjes en taarten met speltmeel. Geheid dat je nooit meer anders wilt.

 

Ingrediënten: Spelt.

Allergenen: Kan mogelijk sporen bevatten van: gluten, noten, pinda's en sesam.

Verpakking: U kunt er voor kiezen om het product te laten verpakken in een hersluitbare bulk verpakking, kies dan voor BV. (speciaal voor gotere afname)

Extra informatie
Land van herkomst Duitsland
Biologisch geproduceerd Niet biologisch
Vetten 3 g/100g
- Enkelvoudig onverzadigd 0.7 g/100g
- Meervoudig onverzadigd 2 g/100g
Verzadigd 0.3 g/100g
Eiwitten 13.5 g/100g
Koolhydraten 63 g/100g
- Suikers 1 g/100g
Natrium 10 mg/100g
Voedingsvezels 6.6 g/100g
Energie in kJ 1464
Energie in KCal 346
Klantbeoordelingen
9 / 10 - 42 reviews
  • Linda
  • Jet
  • Ann Perquy
  • Klant
  • Perfect, geen op of aanmerkingen Sprinkles 'n' slices
  • Perfect, geen op of aanmerkingen Bibi
  • nog niet gebruikt Klant
  • Fenna
  • Gebruik ik om appelcake, speculaas en pizza te bakken. Sandra Vesseur
  • paola

Artikelen 1 tot 10 van 42 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5