artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Chiazaad

Chiazaad komt van de Chiaplant (Salvia Hispanica); dit is een Mexicaans familielid van de muntplant. De bloemen van deze plant produceren kleine zaadjes die wat weg hebben van maanzaad. Deze plant werd duizenden jaren lang gebruikt door de Maya’s en Azteken als voedsel en als medicijn. Chiazaad is weer terug van weg geweest. De Notenshop biedt u heerlijke en gezonde chia producten van 100% biologische teelt! Door de gezonde voedingsstoffen is chiazaad een waar superfood!

Bekijk ons scherp geprijsde assortiment en koop uw chiazaad gemakkelijk en voordelig online!

De voordelen van chiazaad

Chiazaad zit boordevol goede en essentiele voedingsstoffen en is een uitstekende aanvulling op een gezond dieet. Zo bevat het veel vezels, omega-3, mineralen en proteïnen. De chiazaad plant hoeft niet bespoten te worden tegen ongedierte, omdat het van nature hier tegen bestand is.

Chiazaad is een puur en natuurlijk product. De zaden worden niet bewerkt en bevatten geen toevoegingen. Doordat chiazaad rijk is aan vezels bevordert het een goede darmwerking en stoelgang. Bovendien zorgen de vezels in chiazaad ervoor dat je er snel een verzadigd gevoel aan overhoudt, waardoor je over de hele dag minder behoefte hebt om te eten!

Hoe gebruik je chiazaad?

Chiazaad kent talloze toepassingen in recepten en producten. Het is een veelzijdig product dat een goede aanvulling is op een gezond en verantwoord dieet. Chiazaad zelf is vrijwel smaakloos, waardoor je het eenvoudig kunt toevoegen aan allerlei producten. Zo kun je een klein schepje chiazaad door je smoothie doen, wat chiazaadjes over je boterham strooien of toegevoegen aan een heerlijke frisse vruchtensap. Het is ook prima door een kom havermout of muesli en granen.

Chiazaad een uitstekende toevoeging aan een voorgerecht, een salade of door het pannenkoekbeslag. Chiazaad heeft ook een uitzondelijk eigenschap waarbij ze tot 9x hun gewicht in vocht opnemen. Daarom is het goed ze eerst 10 minuten te laten weken in water. Er ontstaat hierdoor een hydraterende gel die het lichaam kan voeden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld lijnzaad, hoeven chiazaden niet eerst gemalen te worden om door het lichaam te worden opgenomen.