Gratis verzending in NL v.a. €35,-
Vóór 16:00 uur besteld, overmorgen in huis

Uitmuntende service & kwaliteit
100% tevredenheidsgarantie

De beste kwaliteit voor de scherpste prijs
Dagverse producten met zorg verpakt

Chiazaad

Chiazaad

Chiazaad kent haar oorsprong in het zonnige Mexico. Deze plant werd duizenden jaren lang gebruikt door de Maya’s en Azteken als voedsel en als medicijn. Dankzij de gezonde voedingsstoffen is chiazaad een waar superfood!

Van hoog naar laag sorteren

4 items

per pagina
  1. Chiazaad
    Chiazaad De Notenshop
    Waardering:
    94%

    Vanaf 1,50

  2. Bio
    Chiazaad (Biologische)
    Chiazaad (Biologische) De Notenshop
    Waardering:
    96%

    Vanaf 5,50

  3. Bio
    Chia Seeds Raw Bio (500 gram)
    Chia Seeds Raw Bio (500 gram) Mattisson Healthstyle
    Waardering:
    97%
    6,12
  4. Bio
    Fruit & Notenreep Chia (40 gram)
    Fruit & Notenreep Chia (40 gram) Raw Organic Food
    Waardering:
    80%
    1,65
Van hoog naar laag sorteren

4 items

per pagina
Lees meer Toon minder

Chiazaad

Chiazaden zijn afkomstig van de plant Salvia Hispanica. De plant is afkomstig van de lipbloemenfamilie en heeft vaak paarse of witte bloemetjes. De bloemen produceren zaadjes die lijken op de welbekende maanzaadjes. Van oudsher worden de zaden geteeld in het zonnige Mexico.

Chiazaden zijn al duizenden jaren oud en werden in de tijd van de Azteken geteeld en gebruikt voor onder andere medicijnen en voeding. Het schijnt zelfs dat soldaten in deze periode de zaden gebruikten als energieboost en om hun uithoudingsvermogen te vergroten.

In ons assortiment vindt u uitsluitend chiazaden van superieure kwaliteit. Een aantal van onze chiaproducten zijn afkomstig van de biologische teelt. Deze zaden zijn onbewerkt en vrij van pesticiden.

Hoe gebruikt u chiazaad?

Hoewel de zaden zonder problemen los gegeten kunnen worden kiezen veel mensen er toch voor om de zaden te verwerken in andere gerechten. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat chiazaden weinig smaak bevatten. Zo worden de zaden vaak toegevoegd aan een smoothie, over de boterham of door de havermout.

Chiazaad heeft ook een uitzondelijk eigenschap waarbij ze tot 9x hun gewicht in vocht opnemen. Voor een meer verzadigd gevoel is het goed ze eerst 10 minuten te laten weken in water. Na een tijdje ontstaat er een gelachtige substantie. Wanneer u het op deze manier verwerkt kunt u het nog steeds aan uw smoothie of yoghurt toevoegen.

Let op: Chiazaad is niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen kunnen last krijgen van hun darmen, tranende ogen en/of jeuk krijgen. Daarnaast heeft chiazaad een bloeddruk verlagende werking. Wanneer u medicijnen slikt, raadpleeg altijd de bijsluiter of neem contact op met uw arts.