94% van 100
9.4 / 10
Toon alle reviews
Zoeken
Klantenservice
085-773-1163
Chiazaad

Chiazaad

Chiazaad kent haar oorsprong in het zonnige Mexico. Deze plant werd duizenden jaren lang gebruikt door de Maya’s en Azteken als voedsel en als medicijn. Dankzij de gezonde voedingsstoffen is chiazaad een waar superfood!

per pagina
4 producten
Chiazaad
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 4,50

Chiazaad
Chiazaad
500 gram BV
Info
Op voorraad
4,50
 9,00/kg
1250 gram BV
Info
Op voorraad
Special Price 9,95 Regular Price 10,50
 7,96/kg
25000 gram baal
Info
Op voorraad
169,95
 6,80/kg
Biologisch chiazaad
Bio
Chiazaad (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 5,50

Biologisch chiazaad
Chiazaad (Biologische)
500 gram BV
Info
Op voorraad
5,50
 11,00/kg
1000 gram BV
Info
Op voorraad
8,95
 8,95/kg
25000 gram baal
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
122,95
 4,92/kg
Glutenvrij chiazaad zwart Biologisch (600 gram)
Bio
Glutenvrij chiazaad zwart Biologisch (600 gram)
Terrasana
Waardering:
98% of 100
6,49
Chia zaden pot Mattisson Healthstyle
Bio
Chia Seeds Raw Bio (500 gram)
Mattisson Healthstyle
Waardering:
97% of 100
5,95
per pagina
4 producten

Chiazaad

Chiazaden zijn afkomstig van de plant Salvia Hispanica. De plant is afkomstig van de lipbloemenfamilie en heeft vaak paarse of witte bloemetjes. De bloemen produceren zaadjes die lijken op de welbekende maanzaadjes. Van oudsher worden de zaden geteeld in het zonnige Mexico.

Chiazaden zijn al duizenden jaren oud en werden in de tijd van de Azteken geteeld en gebruikt voor onder andere medicijnen en voeding. Het schijnt zelfs dat soldaten in deze periode de zaden gebruikten als energieboost en om hun uithoudingsvermogen te vergroten.

In ons assortiment vindt u uitsluitend chiazaden van superieure kwaliteit. Een aantal van onze chiaproducten zijn afkomstig van de biologische teelt. Deze zaden zijn onbewerkt en vrij van pesticiden.

Hoe gebruikt u chiazaad?

Hoewel de zaden zonder problemen los gegeten kunnen worden kiezen veel mensen er toch voor om de zaden te verwerken in andere gerechten. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat chiazaden weinig smaak bevatten. Zo worden de zaden vaak toegevoegd aan een smoothie, over de boterham of door de havermout.

Chiazaad heeft ook een uitzondelijk eigenschap waarbij ze tot 9x hun gewicht in vocht opnemen. Voor een meer verzadigd gevoel is het goed ze eerst 10 minuten te laten weken in water. Na een tijdje ontstaat er een gelachtige substantie. Wanneer u het op deze manier verwerkt kunt u het nog steeds aan uw smoothie of yoghurt toevoegen.

Let op: Chiazaad is niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen kunnen last krijgen van hun darmen, tranende ogen en/of jeuk krijgen. Daarnaast heeft chiazaad een bloeddruk verlagende werking. Wanneer u medicijnen slikt, raadpleeg altijd de bijsluiter of neem contact op met uw arts.