artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Havermout & havervlokken

Havermoutpap is een ontzettend gezond ontbijt dat je een lang verzadigd gevoel geeft, zodat je paar uur vooruit kunt om een drukke ochtend door te komen met genoeg energie! Havermout en havervlokken zitten boordevol eiwitten, vezels, vitaminen zink, magnesium en zijn bovendien caloriearm. Havermout en havervlokken zorgen voor een goede verbranding van koolhydraten en dus voor langdurige energie.

Bestel jouw havermout en vlokken voordelig online bij de Notenshop.

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Verschil havermout en havervlokken

Havermout en havervlokken zijn beiden afkomstig van de graansoort haver. Wat het verschil maakt tussen havermout en havervlokken is de wijze waarop haver bewerkt is. Het proces om van haver, havermout te maken, bestaat uit het schoonmaken, pellen, koken, opdrogen en pletten van de haverkorrels. Bij havermout wordt de haverkorrel in kleine stukjes geknipt. Dit wordt voornamelijk gedaan om de kooktijd te verkorten. Havervlokken zijn precies hetzelfde als havermout maar hebben een iets langere kooktijd en bestaan uit iets grotere vlokken.

Toepassingen havermout en havervlokken

Havermout en havervlokken zijn dus heel voedzaam en ontzettend bevorderlijk voor je lichamelijke gesteldheid. Dit is te danken aan de essentiële voedingsstoffen die zitten opgeslagen in de wonderlijke graansoort van haver. Het kent tevens een breed scala aan toepassingsmogelijkheden. Zo kun je het gekookt of ongekookt consumeren. Havermout en havervlokken zijn goed verteerbaar door de darmen. Je kan het zowel bereiden met water als melk. Hier wordt vaak warme of koude havermoutpap mee gemaakt die gecombineerd kan worden met fruit, honing en appelstroop.

Een andere heerlijke toepassing is het mixen van havermout en havervlokken door je yogurt. Hier kun je vervolgens lekkere noten aan toevoegen, zoals amandelen, hazelnoten of walnoten. Of je kunt het mixen met goji bessen, hennepzaad of inca bessen. Er zijn nagenoeg geen beperkingen qua combineren van havermout en havervlokken met andere producten. Dit maakt het een veelzijdig product waar je niet snel op uitgekeken bent!