artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Pinda's

Pinda’s worden inmiddels in vele varianten verkocht, zo heb je bijvoorbeeld de alom bekende dop pinda. Deze pinda moet zelf gepeld worden en is rijk aan vetzuren en eiwitten. Hierdoor mag de Israëlische dop pinda beschouwd worden als een gezond tussendoortje. Daarnaast zijn er dry roasted pinda’s verkrijgbaar in onze webshop.

Hierbij worden de pinda’s langzaam in de oven geroosterd, zonder toevoeging van vetten en/of oliën. Dry roasted pinda’s krijgen door deze manier van roosteren een knapperige bite en overheerlijke smaak mee. Een derde variant is gezouten pinda’s, bij de Notenshop in jumbo formaat verkrijgbaar. Deze pinda’s zijn besprenkeld met zout, waardoor er nog meer smaak wordt meegegeven.

Naast deze drie varianten heeft de Notenshop nog andere soorten pinda’s zoals ongezouten jumbo pinda’s, grote vlies pinda’s, ongebrande pinda’s en suikerpinda’s. Ook in onze borrelnoten zijn pinda’s verwerkt, welke in onze webshop in twee varianten verkrijgbaar zijn.

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Hoe ontstaat de pinda

Pinda’s zijn peulvruchten die ondergronds groeien. Pinda’s behoren, net als bonen en erwten, tot de ‘enkele plant’ familie. Peulvruchten zijn eetbare zaden die ingesloten zijn in een peul. Pinda’s zijn rijk aan geconcentreerde eiwitten, terwijl de rest van de voedingswaarden en structuur vergeleken kunnen worden met die van andere peulvruchten.

Pindazaden groeien uit tot een groene, ovaal gebladerde planten van ongeveer dertig centimeter lang, aan de onderkant van de plant worden gele bloemen gevormd. Deze bloemen bestuiven zichzelf waardoor er een natuurlijk proces ontstaat waarbij de pinda, vanuit de bloem, ondergronds gevormd wordt. De vorming van een pinda duurt 4 tot vijf maanden.

De geschiedenis van de pinda

De pinda is ontstaan in Zuid-Amerika waarna het door Europese ontdekkingsreizigers verspreid werd over de wereld. De huidige top drie van producenten wereldwijd zijn China, India en de Verenigde Staten. Dr. George Washington Carver heeft onderzoek gedaan naar de pindaplant, hij ontdekte dat de pindaplant stikstof terug in de bodem bracht daar waar de katoenplant, een populaire plant om te verbouwen rond 1900, juist stikstof uit de bodem haalde. Door deze ontdekking kreeg de productie van pinda’s een enorme boost in de Verenigde Staten. Dr. George Washington Carver wordt dan ook gezien als de vader van de pinda-industrie.