Gratis verzending
Vanaf NL €35,- / BE €45,-

Snelle levering
Vóór 16:00 uur besteld, overmorgen in huis

Alles dagvers & op voorraad
Dagverse producten met zorg verpakt

Cacaopoeder

Cacaopoeder

Rauwe cacaopoeder als superfood. Het klinkt te mooi om waar te zijn voor menig chocolade liefhebber! Toch bevestigen wetenschappers de positieve effecten van rauwe cacaopoeder en wordt het steeds breder en vaker toegepast. Weg met het slechte imago van chocola en ontdek nu wat de voordelen zijn!

6 producten

per pagina
  1. Bio
    Cacaopoeder (Biologische)
    Cacaopoeder (Biologische) De Notenshop
    94%

    Vanaf 2,25 Verdien 1 punt

  2. Bio
    Cacao Poeder Bio (100 gram)
    Cacao Poeder Bio (100 gram) Mattisson Healthstyle
    100%
    (1)
    Normale prijs 3,95 Speciale prijs 3,36
    Niet op voorraad
  3. Bio
    Cacao Poeder Bio (300 gram)
    Cacao Poeder Bio (300 gram) Mattisson Healthstyle
    95%
    (4)
    Normale prijs 12,95 Speciale prijs 11,01

6 producten

per pagina

Wat is rauw cacaopoeder?

Rauwe cacaopoeder is de grondstof voor chocolade in zijn puurste vorm! Cacao wordt gewonnen uit de grote ovale cacaovrucht uit Midden- en Zuid-Amerika. Bij het verwerken van deze vrucht worden de cacaobonen vaak verhit en gemalen bij hoge temperaturen. Hierdoor gaan er veel goede voedingsstoffen van de cacao verloren. Dit zijn o.a. belangrijke mineralen zoals magnesium, zink, ijzer en chroom, maar cacao bevat ook omega 6-vetzuren en diverse vitamines.

Voordelen van rauwe cacaopoeder kopen

Volgens kenners hebben de essentiële voedingsstoffen een belangrijk en positief effect op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Tryptofaan zorgt bijvoorbeeld voor een verbetering in je stemming en de aanwezige magnesium helpt tegen menstuatiekrampen bij vrouwen. Tevens werkt het als een antidepressivum en is lustopwekkend! Het is duidelijk dat rauwe cacaopoeder een aantal voordelen heeft voor de gezondheid, maar wat kan je er nou eigelijk mee?

Toepassingen van rauwe cacaopoeder

De recepten voor het gebruik van rauwe cacaopoeder zijn oneindig! Het wordt al duizenden jaren gebruikt door de inheemse bevolking van Ecuador en andere Zuid-Amerikaanse landen. Nu is het ook voor de rest van de wereld beschikbaar! Naast het feit dat het gezond is, vinden mensen het erg lekker en wordt het breed toegepast. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke recepten voor frisse smoothies, shakes, yogurt, kwark en pannenkoeken. Ook kan het gebruikt worden als broodbeleg of je kan het strooien over fruit. Geniet nu van rauwe cacao die 100% natuurlijk is, biologisch en vrij van toevoegingen.