
Kokos
Kokos is een goede bron van onverzadigde vetten, vitamines, mineralen en antioxidanten. Kokos wordt op talloze manieren verwerkt in producten en is ook gemakkelijk te gebruiken als lekkere aanvulling voor recepten.



Gezonde eigenschappen van kokos
Kokos wordt door velen bekritiseerd als een ongezonde bron van verzadigde vetten en zou bijdragen aan een verhoogde cholesterol. Tegenwoordig wordt kokos toch als superfood beschouwd, omdat nieuwe onderzoeken aantonen dat het eten van kokos in onbewerkte of ongeraffineerde vorm ook diverse gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. De verzadigde vetten van kokos kunnen snel worden omgezet in energie waardoor je er niet van aankomt bij het aanhouden van de aanbevolen hoeveelheid.
Met name onbewerkt kokosvruchtvlees heeft positieve effecten op de gezondheid. Een aantal voordelen zijn snellere verbranding en een verhoogde werking van de schildklier waardoor het kan helpen bij het afvallen door afvalstoffen uit het lichaam te verwerken. Ook ondersteund kokos een goede spijsvertering en de opname van vitaminen, aminozuren en mineralen zoals magnesium en calcium.
Kokos eten
Geraspte of gemalen kokos is een heerlijke toevoeging bij een ontbijt met muesli of havermout. Voor wie geen fan is van de smaak van kokos is het een goede optie om het te combineren met wat gedroogd fruit of wat lekkere noten. Kokosrasp en kokosmelk zijn veelgebruikte ingrediënten in de Oosterse keuken en als u even zoekt kunt u genoeg lekkere recepten vinden. Ook kunt u zowel kokosrasp als kokosmelk gemakkelijk mengen door een smoothie.
Populaire kokosproducten
In ons assortiment vindt u een uitgebreide selectie van kokosproducten. Van geraspte kokos tot kokos stukjes, kokosmeel, kokosolie en kokoswater. Welke u ook kiest, bij de Notenshop bent u ervan verzekerd dat de producten van hoge kwaliteit en naar keuze biologisch geproduceerd zijn.