artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Zuidvruchten

De naam zuidvruchten is een verzamelnaam van vruchten, vaak gedroogd,  die worden geïmporteerd vanuit landen rondom de middellandse zee zoals Italië en Spanje. Tot de zuidvruchten behoren gedroogde abrikozen, vijgen, krenten, dadels en rozijnen. Maar ook gedroogde pruimen en gemengde vruchten, die beter bekend staan als tutti frutti.

Zuidvruchten kunnen prima door als gezonde snack voor u en uw kinderen. Gedroogde zuidvruchten zijn goede vervangers van snoep of chips, want zuidvruchten zijn lekker en gezond. Daarnaast kunnen zuidvruchten heerlijk zijn om door de yoghurt of muesli te doen.

De Notenshop heeft een groot assortiment zuidvruchten. Bestel jouw zuidvruchten gemakkelijk en voordlig online!

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Zuidvruchten, de smaak van de Middellandse Zee!

Abrikozen werden oorspronkelijk vanuit het Midden Oosten geïmporteerd, maar tegenwoordig komt ook deze zuidvrucht uit het gebied rondom de Middellandse Zee. Abrikozen zijn in de verse variant alleen op kleine schaal te verkrijgen in de maanden juli en augustus. Daarom worden abrikozen vaak gedroogd of in blik geleverd. Ook wordt het vaak verwerkt in jam en gebak.

Voordelen van Zuidvruchten

Wie een cholesterolverlagend voedingspatroon nastreeft kan zuidvruchten prima combineren met de dagelijkse voeding, omdat gedroogde zuidvruchten rijk zijn aan vezels, gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Daarnaast wordt de kans op overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten verkleind.

Gedroogde zuidvruchten bevatten meer energie en hebben hogere voedingswaarden dan de verse varianten. Doordat het vocht uit de vrucht is onttrokken worden voedingsstoffen als fruitsuikers, vezels, vitamines en mineralen veel meer geconcentreerd. Gedroogde zuidvruchten zijn daardoor relatief rijk aan vezels, vitaminen- B en mineralen als ijzer, magnesium, calcium en kalium. Daarnaast zit er geen vet in gedroogde zuidvruchten en bevatten ze 45 tot 75 gram koolhydraten per 100 gram.