Gratis verzending
Vanaf NL €35,- / BE €45,-

Snelle levering
Vóór 16:00 uur besteld, overmorgen in huis

Alles dagvers & op voorraad
Dagverse producten met zorg verpakt

Pompoenpitten

Pompoenpitten

Heerlijke gepelde pompoenpitten van hoge kwaliteit zonder extra toevoegingen. Pompoenpitten zijn een lekkere en gezonde aanvulling door de salade, door zelfgebakken brood of door je granenontbijtje. Gooi een handje er doorheen of rooster ze eerst even kort in de pan of in de oven voor een extra lekkere bite en volle smaak.

Bestel je pompoenpitten gemakkelijk en voordelig online bij De Notenshop.

5 producten

per pagina
  1. Pompoenpitten
    Pompoenpitten De Notenshop
    93%

    Vanaf 1,95 Earn 1 punt

  2. Bio
    Pompoenpitten (Biologische)
    Pompoenpitten (Biologische) De Notenshop
    90%

    Vanaf 4,90 Earn 2 punten

  3. Niet op voorraad
  4. Pompoenpitten (Geroosterd)
    Pompoenpitten (Geroosterd) De Notenshop
    0%

    Vanaf 2,50 Earn 1 punt

5 producten

per pagina

Pompoenpitten zijn gezond

Pompoenpitten zijn zeer rijk aan gezonde voedingstoffen. De pitten bevatten hoge waardes van de mineralen mangaan, fosfor, zink, ijzer en magnesium. Daarnast bevatten de zaadjes veel vitamine E en fytonutriënten met een antioxidante werking. De zaadjes kunnen hierdoor bijdragen aan het voorkomen van infecties en schimmels in het lichaam. In combinatie met het hoge zink gehalte worden pompoenpitten daarom vaak aanbevolen voor oudere mannen voor een gezonde prostaat. Pompoenpitten hebben een positieve bijdrage aan je dagelijkse energieniveau en een gezond imuunsysteem. 

Pompoenpitten passen perfect in elk dieet. De pitten zijn rijk aan vezels, gezonde vetten en bevatten relatief weinig calorieën. 100 gram bevat zo'n 345 calorieën. Ongeveer de helft van de meeste ande pitten en zaden. 

Pompoenpitten roosteren

Je kunt een handje pompoenpitten zo door je favoriete recept mixen of je kunt ze eerst even roosteren. Pompoenpitten roosteren of bakken is erg makkelijk en geeft extra smaak mee. Verhit de oven op 150 graden en strooi de pitten op een bakplaat met een klein beetje plantaardige olie. In ongeveer 20 minuten zijn de pitten mooi bruin en krokant, klaar om te eten! In de pan bakken werkt ook prima, wel opletten dat je ze niet te lang bakt.