Zwart Sesamzaad (Biologische)
Zwart sesamzaad van biologische teelt. Vrij van extra toevoegingen. Heerlijk als garnerering voor Aziatische gerechten en bakrecepten.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een
9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor punten* Deze kan je inwisselen voor spaarproducten.
Zwart Sesamzaad (Biologisch)
Sesamzaadjes zijn afkomstig uit de peulvruchten van de Afrikaanse plant Sesamun. De droge peulen barsten open wanneer ze rijp zijn. Daar komt ook de spreuk ‘Sesam open u’ vandaan. Sesamzaad heeft een nootachtige smaak en aroma en wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken bij vis, vlees en zelfs ijs.
Wat is het verschil tussen wit en zwart sesamzaad?
Zwart sesamzaad zijn ongepelde sesamzaadjes. Witte sesam of gepelde sesam zijn dezelfde zaadjes die ontdaan zijn van het buitenste vliesje. Zwarte sesam heeft een wat sterkere karakteristiek smaak en zijn iets bitter. Zwarte sesam is bevat meer olieën en calcium en wordt ook voornamelijk gebruikt voor het maken van de hoogste kwaliteit sesamolie.
Wit (gepeld) sesamzaad heeft iets mildere smaak en is meer geschikt voor zoete recepten zoals taart, gebak en sesamrepen. Zwarte sesam wordt ook wel gekozen, omdat het een mooier decoratief effect heeft in recepten.
Is zwart sesamzaad gezond(er)?
Zowel wit als zwart sesamzaad is een goede bron van mineralen zoals calcium, magnesium, fosfor en koper. Het is daarnaast ook rijk aan antioxidanten, hoogwaardige eiwitten en vezels. Ook bevatten de zaadjes diverse geneeskrachtige stoffen zoals lignanen en fytosterolen welke bij kunnen dragen aan het verlagen van de cholesterol en bloedruk.
De zaadjes zelf zijn niet goed oplosbaar in water. Fijngemalen sesamzaad wordt beter opgenomen door het lichaam. Wilt u maximaal profiteren van de gezonde eigenschappen, dan is het aan te bevelen de zaadjes licht te vermalen voor gebruik.
Tips gebruik zwart sesamzaad
Zwarte sesam wordt in talloze recepten gebruikt. Het is lekker als garnering over noodles, salades of over de buitenkant gesprinkeld van een lekker stukje vlees of tonijn. Even kort roosteren in een pan zorgt er voor dat er extra smaak en aroma vrij komt. Niet te lang, want dan worden de zaadjes bitter.
Ook lekker: zwart sesamijs. Dit is gemakkelijk te maken door een paar eetlepels fijngemalen sesamzaadjes door het ijsmengsel te gooien.
SESAMZAAD*.
*van biologische teelt.
Let op: Product moet eerst verhit worden voor consumptie.
-
Top kwaliteit bio en goede prijzenTop kwaliteit bio en goede prijzen. Goed verpakt en fijne zakken.
-
BetaalbaarSmakelijk. Ik voeg ze toe aan m’n zelfgemaakte crackers.
-
I have been using this ever since I bought itThis is a perfect pack for my cooking lifestyle, the price is amazing, and the quality is even better.
-
Snel en correct geleverd, goede kwaliteit voor goede prijsLekkere smaakmaker in Aziatische gerechten
-
PrimaHeerlijk als je ze even roostert. Over salade, bij sushi, over je boontjes, leuk gecombineerd met blanke sesam als knapperig korstje.