Gratis verzending in NL v.a. €35,-
Vóór 16:00 uur besteld, overmorgen in huis

Uitmuntende service & kwaliteit
100% tevredenheidsgarantie

De beste kwaliteit voor de scherpste prijs
Dagverse producten met zorg verpakt

Bakpoeder

Bakpoeder

Bakpoeder voeg je toe aan deeg en beslag om deze luchtiger te maken en te laten rijzen. Wanneer je heerlijke bakcreaties wil maken kun je niet zonder rijsmiddel. In ons assortiment vind je volledig biologische rijsmiddelen van hoge kwaliteit voor de scherpste prijzen.

Van hoog naar laag sorteren

8 items

per pagina
  1. Bio
    Wijnsteen Bakpoeder (Biologische)
    Wijnsteen Bakpoeder (Biologische) De Notenshop
    Waardering:
    94%

    Vanaf 5,95

  2. Baking Soda Navul (1000 gram)
    Baking Soda Navul (1000 gram) Mattisson Healthstyle
    Waardering:
    100%
    7,15
  3. Baking Soda (250 gram)
    Baking Soda (250 gram) Mattisson Healthstyle
    Waardering:
    80%
    3,03
    Niet op voorraad
  4. Baking soda (Bicarbonaat)
    Baking soda (Bicarbonaat) De Notenshop
    Waardering:
    93%

    Vanaf 2,50

  5. Bio
    Wijnsteen Bakpoeder Bio (115 gr)
    Wijnsteen Bakpoeder Bio (115 gr) Tammi
    Waardering:
    85%
    2,29
  6. Bio
    Wijnsteen Bakpoeder Bio (220 gr)
    Wijnsteen Bakpoeder Bio (220 gr) Mattisson Healthstyle
    Waardering:
    87%
    4,62
  7. Bio
    Wijnsteenbakpoeder Bio (150 gram)
    Wijnsteenbakpoeder Bio (150 gram) Smaakt
    Waardering:
    80%
    3,99
  8. Baksoda (200 gr)
    Baksoda (200 gr) Tammi
    Waardering:
    97%
    3,07
Van hoog naar laag sorteren

8 items

per pagina
Lees meer Toon minder

Verschillen tussen bakpoeder en andere rijsmiddelen

Bakpoeders zijn in verschillende recepten onmisbaar. Ze zorgen ervoor dat het deeg of ingrediënten goed rijzen en vormen en heerlijk luchtig worden. Onder de bakpoeder bestaan er diverse varianten. Iedere variant heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Waarom zou je kiezen voor bakpoeder, baking soda of wijnsteenpoeder? Er zitten enkele belangrijke verschillen in de toepassing van deze rijsmiddelen. Je kunt dan ook niet zomaar de één vervangen voor de ander in je recept. 

Wat is bakpoeder?

Bakpoeder is een mengsel van natriumcarbonaat waar al zuren en zetmeel aan is toegevoegd als stabilisator om altijd een rijsende werking te hebben. Bakpoeder heeft een iets minder krachtige werking omdat het een mengsel is. Je hoeft echter dus geen zuurhoudende ingrediënten te gebruiken met bakpoeder. Wil je baking soda vervangen voor bakpoeder moet je ongeveer rekening houden met een ratio van 1 op 3. 1 theelepel bakpoeder staat gelijk aan 1/3 baking soda.

De kracht van Baking soda

Baking soda of natriumcarbonaat heeft de sterkste rijsende werking van de drie. Baking soda reageert op zuren. Zuurhoudende ingrediënten zoals citroen, karnemelk, yoghurt etc. zijn dus vereist om de rijsende werking te krijgen. Zonder loop je het risico dat het slecht rijst en heb je kans op een nasmaak. 

Biologische wijnsteekbakpoeder

Wijnsteenbakpoeder is vergelijkbaar met bakpoeder, maar bevat wijnsteen, een kaliumzout van wijnsteenzuur. Wijnsteenbakpoeder vereist ook geen zuurhoudende ingrediënten. Wijnsteen helpt bijvoorbeeld voorkomen dat suiker kristaliseert en het stabiliseren van eiwitten in meringue. Wijnsteenbakpoeder heeft veelal de voorkeur omdat het het meest natuurlijke rijsmiddel is en kan 1 op 1 vervangen worden met bakpoeder. De wijnsteenbakpoeders binnen ons assortiment zijn van biologische afkomst en vrij van extra toevoegingen. 

Bakpoeder kopen

De diversiteit onder de verschillende rijsmiddelen is groot. Iedere soort bakpoeder is voor diverse recepten en keukentechnieken te gebruiken. Bekijk ons assortiment en koop jouw favoriete bakpoeder voordelig en eenvoudig online bij De Notenshop. Voor 16.00 uur besteld, is overmorgen in huis!