Tarwegluten
Tarwegluten voor het luchtig maken van brood en voor het maken van Seitan.
Vanaf 2,25
- Onze klanten beoordelen ons met een !9.3 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? binnen 48 uur verzonden
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Tarwegluten van De Notenshop
Tarwegluten bestaat uit eiwitten in tarwemeel. Het is eigenlijk niets anders dan het eiwit van tarwe. Tarwegluten zijn perfect voor het maken van brood en geschikt als vleesvervanger. De gluten maken het brood heerlijk luchtig. Voeg 2 -5 gram per 100 gram deeg toe aan je brooddeeg. Het brood wordt elastisch en luchtig.
Seitan maken
Met onze tarwegluten maak je bijvoorbeeld zelf Seitan. Seitan is van origine een Japans gerecht en een echte hippe vleesvervanger. Meng de tarwegluten met koud water en meng dit tot een soepel deeg. Vervolgens kook je het deeg 20 minuten in een kruidige bouillon. Het deeg kan je in blokjes snijden om deze vervolgens te bakken, frituren, stomen of koken.
- Ingrediënten: tarwegluten.
- Allergenen informatie: Kan mogelijk sporen bevatten van: gluten, noten, pinda's en sesam.
- Bewaring: Koel, donker en droog bewaren.
Art.nr. | 5085 |
---|---|
Merk | De Notenshop |
Art.nr. | 5085 |
---|---|
Merk | De Notenshop |
Land van herkomst | Duitsland |
Biologisch geproduceerd | Niet biologisch |
Energie in kJ | 1504 |
Energie in KCal | 358 |
Vetten | 1,5 g/100g |
- Verzadigd | 0,3 g/100g |
Eiwitten | 75 g/100g |
Voedingsvezels | 2,6 g/100g |
Koolhydraten | 9 g/100g |
- Suikers | 1,9 g/100g |
Zout | 0 g/100g |
- Maakt deeg een stuk steviger!Door Yani op 22-02-21Heb de gluten nu twee keer aan mijn zuurdesem brood toegevoegd en ik merk zeker een verschil in stevigheid. Het is wel nog een beetje experimenteren om de goede hoeveelheid voor mijn bloemmix te vinden, maar dat vind ik persoonlijk eigenlijk wel leuk. In ieder geval zijn mijn volkoren broden geen pannenkoeken meer!
- Gebruikt bij bakken brood zonder tarweDoor Martina op 20-02-21Ik heb de tarwe gluten toegevoegd aan mijn tarwevrij brood ( FODmap dieet) . Structuur van het brood is door de toevoeging stukken beter. Rijst beter en luchtiger.
- Goed productDoor Patrick op 19-02-21Ideaal om Seitan te maken of om het rijzen van brood te bevorderen. Seitan is een prima vleesvervanger en gemakkelijk om te maken.
- Heel fijn product.Door Chris op 18-02-21Tot nu toe een van de beste tarwegluten die ik heb gebruikt in mijn seitan. De gluten smaak overheerst minder en reageert ook beter op maskering met ACV
- Moeilijk te zeggenDoor BJKF op 15-02-21Pas 1x gebruikt en had toen niet gewenste resultaat. Maar goed, dat kan ook aan het recept liggen.