artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Inca bessen

Inca bessen van De Notenshop zijn heerlijk van smaak en toepasbaar in een breed scala aan recepten. Deze superfood bessen zijn aan de buitenkant heerlijk zoet en bevatten knapperige citroenachtige zaadjes. De inca bessen bevatten plantaardige eiwitten en tevens diverse vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Te eten als verantwoord tussendoortje of te combineren met muesli, noten, gedroogd fruit, yoghurt, salades en bij desserts. Lees nu alles over inca bessen van de Notenshop!

Wat zijn inca bessen precies?

Inca bessen (Physalis Peruviana) lijken een beetje op minitomaatjes, maar als ze rijp zijn kleuren ze tot diepgeel of oranje en hebben een frisse zoetzure smaak. Inca bessen komen oorspronkelijk uit het Andes gebergte, om precies te zijn, in de hoger gelegen tropische gebieden van Peru, Ecuador en Colombia. Tegenwoordig worden inca bessen vooral geteeld in Zuid- en West-Afrika, Australië, China, Turkije en zelfs Engeland, want inca bessen groeien ook goed in een meer gematigd klimaat. Inca bessen behoren tot de familie van de nachtschade, waartoe ook de aardappel, tomaat, aubergine, brandnetel en hennepplant behoren.

Voordelen van inca bessen

Inca bessen zijn een ware superfood door de grote hoeveelheden gezonde en essentiële voedingsstoffen . Ze zijn rijk aan vitamine A, B1, B2, B3 en C, calcium, ijzer en fosfor en bestaan voor ongeveer 16% uit plantaardige eiwitten, één van de hoogste gehaltes die je in fruit kunt aantreffen. Inca bessen zijn daarom een goede toevoeging aan een gezond en verantwoord dieet. Je kunt ze in allerlei recepten verwerken, zoals yoghurt, smoothies of shakes. Van inca bessen kun je ook heerlijke jam maken. Omdat inca bessen van De Notenshop in gedroogde vorm worden aangeboden smaken ze heerlijk in combinatie met noten, goji bessen, camu camu bessen of ander gedroogd fruit.