Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews
Zoeken
Klantenservice
085-773-1163

Pofmais

Selecteer hoeveelheid
450 gram navul
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
1,39
 3,09/kg
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Pofmais om zelf popcorn mee te maken!

Daarom. De Notenshop.
  • Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
  • Onze klanten beoordelen ons met een
    95% van 100
    9.5 / 10
    Toon alle reviews
    !
  • De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
  • Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
  • Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Omschrijving

Pofmais

Met deze popcorn maak je gemakkelijk zelf zoete of zoute popcorn! Superleuk om zelf te maken en nog leuker om zelf van te smullen. Met deze pofmais kan je eindeloos variëren, van popcorn met suiker tot popcorn met heerlijke karamelsaus. De bereidingswijze voor zoete popcorn (kristalsuiker) en zoute popcorn hebben wij voor je uitgeschreven:

Bereidingswijze zoete popcorn

  1. Giet een scheutje olie in de pan en zet deze op een hoog vuur.
  2. Mais poft op 200°C. Om te testen of de pan heet genoeg is, kun je al enkele maïskorrels in de pan gooien. Als die ronddraaien of meteen poffen, is de pan heet genoeg.
  3. Eén dun laagje mais om de bodem van de pan te bedekken is voldoende. De popcorn wordt namelijk 8 keer groter in volume.
  4. Strooi hier meteen een een theelepel kristalsuiker overheen (meer of minder kan, aanpassen naar wens)
  5. Zet meteen het deksel op de pan. Als je de eerste maiskorrels hoort poffen, zet je het vuur wat lager. Schud de pan regelmatig om te vermijden dat de maïs verbrandt.
  6. Kijk niet onder het deksel, maar laat de mais poffen tot het stil wordt. Zet dan het vuur volledig uit. Wacht nog twee minuutjes af tot de laatste korrels gepoft zijn.

Bereidingswijze zoute popcorn

  1. Giet een scheutje olie in de pan en zet deze op een hoog vuur.
  2. Mais poft op 200°C. Om te testen of de pan heet genoeg is, kun je al enkele maïskorrels in de pan gooien. Als die ronddraaien of meteen poffen, is de pan heet genoeg.
  3. Eén dun laagje mais om de bodem van de pan te bedekken is voldoende. De popcorn wordt namelijk 8 keer groter in volume.
  4. Zet meteen het deksel op de pan. Als je de eerste maiskorrels hoort poffen, zet je het vuur wat lager. Schud de pan regelmatig om te vermijden dat de maïs verbrandt.
  5. Kijk niet onder het deksel, maar laat de mais poffen tot het stil wordt. Zet dan het vuur volledig uit. Wacht nog twee minuutjes af tot de laatste korrels gepoft zijn.
  6. Haal de gepofte mais uit de pan en strooi hier direct zout overheen. Begin met een halve theelepel en voeg naar wens meer zout toe. Mix de popcorn en het zout goed door elkaar.
Voedingswaardes
Energie in kJ
1575
Energie in KCal
375
Vetten
4,3 g/100g
- Verzadigd
0,6 g/100g
Eiwitten
11 g/100g
Koolhydraten
61 g/100g
- Suikers
1 g/100g
Zout
0,01 g/100g
Extra informatie
SKU
8580
Merk
De Notenshop
Land van herkomst
Hongarije
Biologisch geproduceerd
Niet biologisch
Ingrediënten

Maïs

 
Klantbeoordelingen
4.9 / 5
98%
Gemiddelde uit 25 reviews
Afbeeldingen van klanten
  1. Lekkere popcorn!
    Uw beoordeling
    100%

    Door Vaitiare

    Op

    Een lekker bakje popcorn is onmisbaar tijdens een filmavond. En ook deze zijn lekker met wat boter en cheddar poeder.
  2. Prima mais
    Uw beoordeling
    100%

    Door Paulien

    Op

    Prima mais. Leuk om met de kinderen popcorn te maken. Zeker een aanrader.
  3. Poft makkelijk
    Uw beoordeling
    80%

    Door Richard

    Op

    Poft sneller dan ik gewend ben en met minder keiharde ongepaste korrels
  4. Ploft goed!
    Uw beoordeling
    100%

    Door Corinne

    Op

    Was lang geleden dat ik popcorn heb gemaakt - kinderen én kleinkinderen vonden het heerlijk, zowel met zout als met suiker.
    En het is volgens mij veel gezonder dan de magnetron versie.
  5. Lekkere snack
    Uw beoordeling
    100%

    Door Lex

    Op

    De maïskorrels poffen goed en smaken lekker met een beetje olie en zout.