artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Zoetstoffen

De Notenshop biedt een assortiment aan van heerlijke en gezonde zoetstoffen. Natuurlijk hebben we voor u een selectie gemaakt van de beste producten van verschillende merken. De zoetstoffen die we aanbieden zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn voor een groot deel biologisch geproduceerd. De zoetstoffen zijn zo min mogelijk bewerkt, zodat de gezonde voedingsstoffen, zoals natuurlijke vitamines en mineralen, behouden blijven. Denk bijvoorbeeld aan biologisch geproduceerde Manuka honing, kokosbloesemsuiker of een van de verschillende varianten van onze heerlijke agavesiroop.

Bestel jouw favoriete zoetstoffen gemakkelijk online bij de Notenshop.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Natuurlijke zoetstoffen

Onze zoetstoffen komen grotendeels van de biologische teelt. Zo is kokosbloesemsuiker een gezonder alternatief voor gewoon kristalsuiker en wordt het al honderden jaren gebruikt in de Indische keuken als zoetstof. Deze suikervorm bevat meer voedingsstoffen omdat de nectar nadat hij uit de bloesem van de kokosboom is getapt, niet wordt verhit. Daardoor blijven alle aanwezige mineralen waaronder magnesium, ijzer, zink, kalium en een aantal B-vitamines bewaard.

Dit geldt ook voor agavesiroop, dat uit licht- en donkergekleurde varianten bestaat. Deze vloeibare zoetstof is iets dunner dan honing waardoor het snel en gemakkelijk oplost. Agavesiroop, dat gemaakt is van een plant, is ook geschikt voor een veganistisch dieet waarbij alle dierproducten worden vermeden. Agavesiroop is bovendien een stuk zoeter dan standaardsuiker: dit betekent dat je er minder van hoeft te gebruiken.

Toepassingen zoetstoffen

Onze zoetstoffen kennen net als standaard suiker oneindig veel toepassingsmogelijkheden. Agavesiroop is een heerlijk vloeibaar zoetmiddel dat perfect is in yoghurt, een smoothie, over een pannenkoek, of in plaats van suiker in een recept voor cake of taart. Het blijft natuurlijk wel een zoetstof, dus te veel gebruiken is ook niet goed.

Daarnaast wordt ahornsiroop vooral veel gegeten op witte bonen, ham, worst, spek, wafels, pannenkoeken, poffertjes, havermout, en wentelteefjes. Ahornsiroop dat wordt gemaakt van het sap van de esdoorn uit Canada, is een ideale zoetstof om geraffineerde suiker te vervangen!