Gratis verzending
Vanaf NL €35,- / BE €40,-

Snelle levering
Vóór 14:00 uur besteld, overmorgen in huis

Alles dagvers & op voorraad
Dagverse producten met zorg verpakt

Agavesiroop

Agavesiroop

Agavesiroop is een natuurlijke vloeibare zoetstof en is een uitstekend surrogaat voor geraffineerd suiker. Agavesiroop van De Notenshop is 100% natuurlijk en biologisch geteeld. Onze agavesiroop producten zijn niet verhit of chemisch bewerkt, waardoor ze rijk zijn aan goede voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en enzymen! Dit maakt agavesiroop een stuk gezonder dan gewone suiker, waardoor het een populair zoetmiddel onder de liefhebbers is. 

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Bio
    Agavesiroop Rijk & Donker Bio (350 gram)
    Agavesiroop Rijk & Donker Bio (350 gram) De Traay
    Waardering:
    96%
    5 Reviews
    3,75
  2. Bio
    Agavesiroop Licht Bio (250 ml)
    Agavesiroop Licht Bio (250 ml) Bio Today
    Waardering:
    0%
    0 Reviews
    3,49
  3. Bio
    Agavesiroop Donker Bio (250 ml)
    Agavesiroop Donker Bio (250 ml) Raw Organic Food
    Waardering:
    100%
    2 Reviews
    3,49
  4. Bio
    Agavesiroop JERRYCAN (5000 ml)
    Agavesiroop JERRYCAN (5000 ml) Yakso
    Waardering:
    0%
    0 Reviews
    64,95
  5. Bio
    Agavesiroop Mild & Licht Bio (500 gram)
    Agavesiroop Mild & Licht Bio (500 gram) De Traay
    Waardering:
    90%
    2 Reviews
    4,95
    Niet op voorraad
  6. Bio
    Agavesiroop Dark Bio (250 ml)
    Agavesiroop Dark Bio (250 ml) Mattisson Healthstyle
    Waardering:
    0%
    0 Reviews
    Normale prijs 3,95 Speciale prijs 3,56
  7. Bio
    Agavesiroop Naturel Bio (250 ml)
    Agavesiroop Naturel Bio (250 ml) Mattisson Healthstyle
    Waardering:
    88%
    5 Reviews
    Normale prijs 3,95 Speciale prijs 3,56
    Niet op voorraad

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is agavesiroop?

Agavesiroop wordt gemaakt van het ingedikte sap van de Agave plant die groeit in de woestijnachtige streken van Mexico. De agaveplant lijkt op het eerste gezicht misschien wel wat op de Aloë Vera, maar behoort tot een hele andere familie in het plantenrijk. Er zijn verschillende soorten agaveplanten waar agavesiroop van wordt gemaakt, waaronder de blauwgrijze Agave Tequilana. Deze agaveplant is zeer veelzijdig en wordt naast agavesiroop gebruikt voor het maken van touw, matten en het drankje Tequila.

Agavesiroop: verantwoorde zoetstof

Agavesiroop is wat dunner dan honing en heel zoet van smaak. Hierdoor heb je er niet veel van nodig. Bovendien heeft agavesiroop door de hoge fructose een lage glycemische index (35) dat gunstig is voor de bloedsuikerspiegel, omdat de siroop langzaam door je lichaam wordt verwerkt en er zo geen piek ontstaat in het lichaam. Desondanks blijft het een zoetstof en wordt het aangeraden om het met mate te nuttigen.

Toepassingen agavesiroop

Net als geraffineerde suiker kan je agavesiroop toepassen in oneindig veel producten. Het smaakt goed in bijvoorbeeld een chocoladetaart of een lekkere cake. Het is een uitstekende zoetmaker in yoghurt, smoothie, pannenkoeken, poffertjes, havermout, muesli en granen en nog veel meer! Het wordt tevens toegepast in diverse recepten, zoals brosse speculaas eierkoeken. Agavesiroop is lang houdbaar en temperatuurstabiel. In de patisserie wordt de siroop vaak gebruikt, omdat het vocht vasthoudt, waardoor gebak en brood langer vers blijven. Het vriespunt van de siroop ligt lager, wat ervoor zorgt dat roomijs romiger is. Agavesiroop is makkelijk in gebruik, omdat het makkelijk oplost.