Brosse Speculaas Eierkoeken

0 review
Een super simpel maar fantastisch lekker recept!
10 min. + 15 min. oventijd
Brosse Speculaas Eierkoeken

Overheerlijke eierkoeken met een speculaas twist! Geniet van dit zoete maar luchtige tussendoortje en waan je in de heerlijke bakkersgeur.

  • Aantal porties: 6
  • Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten baktijd
  • Keukenbenodigdheden: mengkom, mixer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden (hetelucht).
  2. Doe de eieren en de agavesiroop in een kom en mix het mengsel 10 minuten luchtig. Test zelf even of het mengsel zoet genoeg is.
  3. Mix de eieren net zolang totdat er een schuimige en dikke massa overblijft. Hoe luchtiger hoe beter.
  4. Was de citroen van tevoren. Rasp de citroen met een fijne rasp en voeg de rasp bij de eieren.
  5. Spatel nu voorzichtig het amandelmeel, de speculaaskruiden, het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel met een ijsschep (of grote lepel) 6 gelijke hoopjes beslag over de plaat.
  7. Bak de gezonde eierkoeken in 10 tot 12 minuten goudbruin.
  8. Bewaar de eierkoeken in een afgesloten trommel. Je kunt ze tevens ook invriezen.

Eetsmakelijk!

Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Tussendoortjes recepten, Bakrecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
Amandelmeel De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,50

Speculaaskruiden (130 gram)
Speculaaskruiden (130 gram) De Notenshop
Waardering:
95% of 100
4,95
Bakpoeder
Bakpoeder De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,25