artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Brosse Speculaas Eierkoeken

Geplaatst op 14 maart 2016 door De Notenshop | 0 reacties

Brosse speculaas eierkoeken.

Wat heb je nodig?
• 2 eieren (ca.100 gram)
• 1 tot 2 el agave siroop
• 100 gr amandelmeel
• Rasp van 1 citroen
• 1 tl bakpoeder
• 1 el speculaaskruiden
• Snufje zout

Optioneel:
• Spatel een eetlepel cacao nibs of wat gebroken noten door het beslag voor een extra bite.

Aan de slag!
1). Verwarm de oven alvast voor op 175 graden (hetelucht).
2). Doe de eieren en de agavesiroop in een kom en mix het mengsel 10 minuten luchtig. Test zelf even of het mengsel zoet genoeg is.
3).Mix de eieren net zolang totdat er een schuimige en dikke massa overblijft. Hoe luchtiger hoe beter.
4). Was de citroen van tevoren. Rasp de citroen met een fijne rasp en voeg de rasp bij de eieren.
5). Spatel nu voorzichtig het amandelmeel, de speculaaskruiden, het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
6). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel met een ijsschep (of grote lepel) 6 gelijke hoopjes beslag over de plaat.
7). Bak de gezonde eierkoeken in 10 tot 12 minuten goudbruin.
8). Bewaar de eierkoeken in een afgesloten trommel. Je kunt ze tevens ook invriezen.

Eetsmakelijk!


Over De Notenshop

De Notenshop is al jaren specialist in noten en natuurvoeding. Op ons blog delen we de lekkerste recepten en tips voor gezonde voeding. Heb je een vraag over een recept of bepaalde producten? Stel hem en wie weet beantwoorden we jouw vraag in ons volgende blog!

Deel dit artikel
Geef een reactie