Mungbonen (Biologische)
Biologische mungbonen hebben een stevige vlezige structuur en zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een
9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor punten* Deze kan je inwisselen voor spaarproducten.
Biologische mungbonen
Mungbonen zijn kleine groene, ovale bonen. Deze bonen worden in de Ayurvedische en Chinese keuken al duizenden jaren gebruikt! De mungboon is groen van kleur, met een klein wit langwerpig oog met een zwart randje. De boontjes hebben ontzettend veel goede voedingsstoffen én zijn licht verteerbaar.
Mungbonen zijn rijk aan eiwitten, welke je lichaam onder andere nodig heeft voor spierherstel en -opbouw. Daarnaast bevatten ze veel kalium, voor een goede werking van je hart en bloedvaten, foliumzuur, vitamine B en mineralen. De groene boontjes staan ook bekend als detoxbonen. Dit komt door hun reinigende werking: ze ruimen de afvalstoffen in je lichaam op en reinigen je spijsvertering.
Dankzij hun voedingswaarden zijn mungbonen een goede toevoeging aan een vegetarisch en veganistisch dieet.
Mungbonen bereiden
De harde mungbonen moet je eerst laten weken. Doe dit gerust 24 uur! Laat je de mungbonen korter weken? Dan zullen ze net wat stugger zijn. Tijdens het weken neemt het volume van de bonen 3 tot 4 keer toe. Leg de biologische mungbonen dus in meer dan genoeg water.
mungbonen*.
*van biologische teelt.
-
Heerlijk in stoofpotjesIk vind deze mungbonen erg lekker. Fijn dat ze hier te verkrijgen zijn.
-
TopGoede producten van goede prijs goed verpakking.
-
Perfect voor een goede kitchariBijna nergens te krijgen dus heel blij dat ze gewoon bij 'mijn' notenshop zijn zodat ik iedere maand kitchari kan maken
-
Erg lekker en het proberen waardIk ken ze pas een jaar. Nooit eerder van gehoord maar wat zijn ze lekker. Google een paar recepten en ga aan de slag.
-
Heerlijke kleine bonenLekkere bonen, ook lekker in een salade