Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
Klantenservice
085-773-1163
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews
Zoeken
Edelgistvlokken (bio)
Waardering:
96% of 100
De Notenshop

Edelgistvlokken (bio)

Selecteer hoeveelheid
300 gram BV
Info
Op voorraad
11,95
 39,83/kg
25000 gram doos
Info
Op voorraad
775,00
 31,00/kg
Bewaren
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Edelgistvlokken hebben een hartige, nootachtige smaak die je doet denken aan kaas. Dit maakt edelgistvlokken enorm populair onder veganisten, die dit product vaak als kaasvervanger gebruiken!

Daarom. De Notenshop.
  • Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
  • Onze klanten beoordelen ons met een
    95% van 100
    9.5 / 10
    Toon alle reviews
    !
  • De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
  • Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
  • Spaar voor punten* Deze kan je inwisselen voor spaarproducten.
Omschrijving

Edelgistvlokken

Edelgistvlokken worden gemaakt van een eencellige schimmel. Deze gist leeft een aantal dagen op een voedingsbodem van glucose en melasse. Wanneer de gist volgroeid is, wordt deze gedood door verhitting. Dit proces zorgt ervoor dat het gist gedeactiveerd wordt. Vervolgens wordt het gedroogd en op de markt gebracht als geel/witte vlokken.

De vlokken hebben een hartige, nootachtige smaak die je doet denken aan kaas. Dit maakt edelgistvlokken enorm populair onder veganisten, die dit product vaak als kaasvervanger gebruiken. 

Gezonde gist 

Edelgist bevat van nature een aantal gezondheidsvoordelen. Zo bevat het onder andere verschillende soorten vitamines B. Zo bevat edelgist van nature vitamine B1 B2, B3 en B6 en foliumzuur. De verschillende vitamines dragen onder andere bij aan het vergroten van de weerstand en het versterken van het metabolisme. Ook kan het bijdragen aan sterke nagels, glanzend haar en een mooie huid.

Edelgistvlokken gebruiken

Om al deze gezondheidsvoordelen te behouden, is het aan te raden om edelgist zo min mogelijk te verhitten. Je kunt het daardoor het beste over warme gerechten strooien vlak voor het opdienen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om edelgist voor andere gerechten te gebruiken. Zoals bijvoorbeeld een salade, een groentesmoothie of gemend met noten, granen, pitten en zaden. Het is ook heerlijk om als smaakmaker te gebruiken bij bijvoorbeeld popcorn!

 

Voedingswaardes
Energie in kJ
1503
Energie in KCal
358
Vetten
6 g/100g
- Verzadigd
1 g/100g
Eiwitten
34 g/100g
Voedingsvezels
26 g/100g
Koolhydraten
55 g/100g
- Suikers
2 g/100g
Zout
0,37 g/100g
Vitamine B1
0,7 mg
Vitamine B2
1 mg
Vitamine B3
33 mg
Vitamine B5
5 mg
Vitamine B6
1 mg
Extra informatie
SKU
5430
Merk
De Notenshop
Land van herkomst
Estland
Allergenen
Kan sporen bevatten van glutenbevattende granen, pinda, soja, noten en sesamzaad.
Bewaardadvies
Koel, droog en donker bewaren
Biologisch geproduceerd
Biologisch
Ingrediënten

edelgistvlokken*.

*van biologische teelt.

 
Klantbeoordelingen
4.8 / 5
96%
Gemiddelde uit 42 reviews
  1. Fijne ontdekking
    Uw beoordeling
    100%

    Door Marit

    Op

    Ik vond het heerlijk om dit product te ontdekken nadat ik gestopt was met kaas eten. Lekker umami, bijvoorbeeld over een gebakken eitje. Inmiddels heb ik een recept hiermee voor een soort namaak parmezaanse kaas, óók fijn!
  2. Get your cooking to the next level
    Uw beoordeling
    100%

    Door Ola

    Op

    Just made an incredible artichoke bake off with this, so cheesy
  3. Biologische edelgistvlokken
    Uw beoordeling
    80%

    Door Frans

    Op

    Biologische edelgistvlokken, lekker door de salade
  4. quality product
    Uw beoordeling
    100%

    Door Mattia

    Op

    We love this nutritional yeast in taste and the company is very reliable with shipping it on time
  5. fantastisch
    Uw beoordeling
    100%

    Door Marit

    Op

    Wat een heerlijk product als je geen kaas meer eet. Lekker umami!!
    Prima zo direct op de pasta of een gebakken ei. Met wat meer moeite kun je er een vegan kaassaus mee maken.