Cacaoboter (bio)
Biologische cacaoboter. Uitstekend te gebruiken om zelf chocolade te maken.
LET OP: Cacao boter is extreem slecht verkrijgbaar. Daarom hebben we nu chunks i.p.v. druppels (waffers).
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een
9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor punten* Deze kan je inwisselen voor spaarproducten.
Biologische Cacaoboter
Tijdens de verwerking van gebrande cacaobonen wordt cacaoboter gemaakt. De cacaobonen worden gemalen tot een vettige substantie, ookwel cacaomassa genoemd. Vervolgens wordt de massa verdeelt in cacaoboter en cacaopoeder. Samenstelling van cacaoboter bestaat uit pamitinezuur, oleïnezuur en stearinezuur. Deze stoffen zijn verantwoordelijk het smeltpunt en de kristallisatie.
Cacaoboter gebruiken
Cacaoboter wordt voornamelijk gebruikt om chocolade te maken. Door het lage smeltpunt van cacaoboter, smelt de chocolade makkelijk in de mond. Cacaoboter wordt ook veel gebruikt in de cosmetica. Voornamelijk voor lippenbalsem en zalven. Hierbij speelt het smeltpunt ook een belangrijke rol. Tot slot is cacaoboter ook een uitstekend alternatief voor boter of margarine. Geschikt voor het bakken en braden op hoge temperatuur.
cacaoboter*.
*van biologische teelt.
-
Goede cacaoboterPrima cacaoboter om zelf chocolade mee te maken.
-
Goede kwaliteit en snel in huisGoede kwaliteit en zeer snel in huis
-
Goed productSmaakvol en van goede kwaliteit!
Echt een aanrader. -
Wel duurIk gebruik cacaoboter voor mijn huid. Er wordt op de site vermeld dat cacaoboter op het ogenblik duur is en eigenlijk vind ik het echt te duur. Maar goede gekochte huidverzorgingsproducten kunnen ook duur zijn en dan is dit nog een gezond alternatief.
-
TopDeze cacaoboter gebruikt voor ganache in macarons. Erg goed en niet duur.