94% van 100
9.4 / 10
Toon alle reviews
Zoeken
Klantenservice
085-773-1163

Cacao boter (Biologische)

Selecteer hoeveelheid
400 gram stazak
Info
Op voorraad
7,95
 19,88/kg
15000 gram doos
Info
Op voorraad
269,95
 18,00/kg
15880 gram doos
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
285,75
 17,99/kg
Bewaren
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Biologische cacao boter. Uitstekend te gebruiken om zelf chocolade te maken. 

Daarom. De Notenshop.
  • Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
  • Onze klanten beoordelen ons met een
    94% van 100
    9.4 / 10
    Toon alle reviews
    !
  • De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
  • Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
  • Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Omschrijving

Biologische cacao boter

Tijdens de verwerking van gebrande cacaobonen wordt cacaoboter gemaakt. De cacaobonen worden gemalen tot een vettige substantie, ookwel cacaomassa genoemd. Vervolgens wordt de massa verdeelt in cacaoboter en cacaopoeder. Samenstelling van cacaoboter bestaat uit pamitinezuur, oleïnezuur en stearinezuur. Deze stoffen zijn verantwoordelijk het smeltpunt en de kristalisatie. Onze biologisch is 100% afkomstig van biologische teelt.

Cacaoboter gebruiken

Cacaoboter wordt voornamelijk gebruikt om chocolade te maken. Door het lage smeltpunt van cacaoboter, smelt de chocolade makkelijk in de mond. Cacao boter wordt ook veel gebruikt in de cosmetica. Voornamelijk voor lippenbalsem en zalven. Hierbij speelt het smeltpunt ook een belangrijke rol. Maar cacaoboter is ook een uitstekend alternatief voor boter of margerine. Geschikt voor het bakken en braden op hoge temperatuur. 

Voedingswaardes
Energie in kJ
3685
Energie in KCal
896
Vetten
100 g/100g
- Verzadigd
61 g/100g
Eiwitten
0 g/100g
Voedingsvezels
0 g/100g
Koolhydraten
0 g/100g
- Suikers
0 g/100g
Zout
0 g/100g
Extra informatie
SKU
4767
Merk
De Notenshop
Land van herkomst
Peru
Allergenen
Kan mogelijk sporen bevatten van gluten, noten, pinda's en sesam.
Bewaardadvies
Koel, droog en donker bewaren
Biologisch geproduceerd
Biologisch
Ingrediënten

Cacao boter* (*van biologische teelt).

 
Klantbeoordelingen
4.85 / 5
97%
Gemiddelde uit 89 reviews
  1. Kwaliteit
    Uw beoordeling
    100%

    Door Filip

    Op

    Ik vind prijs kwaliteit verhouding heel erg goed bij De Notenshop! Yes!
  2. Heerlijk voor toetje
    Uw beoordeling
    100%

    Door Sarah

    Op

    Heb de cacaoboter gebruikt om een chocolade toetje te laten opstijven in de koelkast en het werkte perfect. En je krijg er nog een heerlijke cacaosmaak bij ook!
  3. Even afwachten
    Uw beoordeling
    100%

    Door Rosalie

    Op

    Ik heb het nog niet geprobeerd, maar gebruik de cacaoboter in koek en gebak of bij het maken van crèmes.
  4. Lekker voor de huid
    Uw beoordeling
    100%

    Door Marigeli

    Op

    Biologische cacaoboter voor mijn huid, gezicht en lippen. Ik meng het met kokosolie. Heerlijke om naar chocola te ruiken. Daar word ik blij van!
  5. Great flavour in homemade chocolate
    Uw beoordeling
    100%

    Door Sarah

    Op

    My recipe is: 45g cocoa butter, 35g cocoa powder, 1/2 date. I let the cocoa butter melt in a warm water bath, then I add the cocoa powder and stir. I use an ice cube tray in which I place half a date in each cavity and add the melted chocolate mix on top. I leave in the refrigerator for 2 hours and unmold the chocolate cubes into a box and store in the fridge.