
Borlotti bonen (bio)
De Borlotti boon valt op door zijn unieke kleurencombinatie en is heerlijk in salades, stoofschotels of pastagerechten.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een !
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor punten* Deze kan je inwisselen voor spaarproducten.
Biologische borlottibonen
De borlottiboon herken je aan zijn bijzondere kleur: wit met paarse vlekken en strepen. Deze biologische bonen zijn veelzijdig en lekker in salades, stoofschotels en pasta-gerechten.
Borlottibonen (ook wel cranberry beans genoemd) komen oorspronkelijk uit Italië. In Italië zijn ze echt een klassieker. Daar heten ze fagioli borlotti en worden ze vaak gebruikt in pasta’s, soepen en stoofschotels. Ze lijken een beetje op kievitsbonen, met hun herkenbare rood-roze gespikkelde schil als ze rauw zijn.
Gebruik ze als alternatief voor kikkererwten of cannellinibonen voor een vollere, maar milde smaak.
Waar gebruik je borlottibonen voor?
- Soepen: bijvoorbeeld minestrone of andere groentesoepen
- Stoofpotten en chili’s: ze nemen goed smaak op
- Salades: afgekoeld zijn ze lekker romig van binnen
- Pasta’s en risotto’s: voor extra bite en eiwit
- Vegetarische gerechten: als vleesvervanger
Hoe maak je deze borlottibonen klaar?
Week de bonen minstens 8 uur (of een hele nacht) in ruim koud water. Giet ze daarna af en spoel goed na. Kook de bonen vervolgens in vers water in ongeveer 45 tot 60 minuten gaar. De kooktijd kan iets korter zijn als je ze langer hebt geweekt. De bonen zijn klaar als ze zacht zijn, maar nog heel blijven en niet uit elkaar vallen. Smullen maar!
borlotti bonen*.
* van biologische teelt.
-
Heerlijke boneneen gezonde keuze voor jouw pastamaaltijden en engelse ontbijt :)
-
De mooisteZe blijven toch een van de mooiste boontjes die er zijn. En dan de smaak die nog mooier is, aards, vol en romig.
-
Lekker zoete boontjesFijne boontjes voor bonensoep. Niet te hard en niet te zacht, precies goed.
-
GoodThey kinda loose pattern when you cook them, pity
-
Goeie prijs/kwaliteitGoeie gedroogde bonen. Niets op aan te merken!









