Amandelmeel (EXTRA FIJN)
Extra fijn amandelmeel, 100% zuiver en vers en van nature glutenvrij! Speciaal voor de fijnere bakcreaties.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een
9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor punten* Deze kan je inwisselen voor spaarproducten.
Amandelmeel (extra fijn)
Amandelmeel is een meelsoort die wordt gemaakt van geblancheerde amandelen. Geblancheerde amandelen zijn amandelen die kort worden gekookt in water, waardoor het bruine vliesje van de amandel gemakkelijk loslaat. Hierna worden de amandelen fijngemalen tot extra fijn amandelmeel. Dit extra fijne amandelmeel is gezeefd op 1,4 mm (standaard amandelmeel op 1,8 mm).
Amandelmeel is van nature glutenvrij én laag in koolhydraten. Perfect voor mensen die een speciaal dieet volgen!
Bakken met extra fijn amandelmeel
Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen amandelmeel in hun recepten. Je kunt alleen niet zomaar elke meelsoort vervangen door amandelmeel. Amandelmeel mag namelijk niet warmer verhit worden dan 180 ˚C. Doe je dit wel? Dan bestaat de kans dat het amandelmeel zuur wordt.
Met amandelmeel kan je alle kanten op: bak er de lekkerste cakejes, taarten en zelfs pannenkoeken mee!
AMANDELEN.
-
Fijne meelIk gebruik deze amandelmeel al jaren. Omdat ik glutenvrij eet, gebruik het met name voor bananenbrood, en mix het met glutenvrije havermeel en wat psylliumvezels. Ook heerlijk om een kleine hoeveelheid in pannenkoekmix te verwerken.
-
Prettig in de mondIk heb voor de eerste keer de extra fijn gemalen amandelmeel besteld. Dit is een blijver. De meel is prettiger in gebruik en minder kruimelig in de mond. Smaak is prima.
-
Fijn glutenvrij bakkenHeerlijk voor cakes of wat dacht je van een bretonse appeltaart? Ook maak ik soms (vegan) spijs van het amandelmeel, maar dan gebruik ik meestal het grove en niet het fijne.
-
fijne amandelmeelerg fijne amandelmeel voor mijn baksels
-
Fijne structuurDeze amandelmeel is extra fijn, dus een extra fijne structuur. Ik gebruik deze om mee te bakken.