Basmati rijst (biologische)
Heerlijke basmati rijst met een nootachtige smaak en een bloemig aroma. Goed te gebruiken in Indiase gerechten.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een 9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Biologische basmati rijst
Basmati rijst vindt zijn oorsprong in Nepal, aan de voet van de Himalaya. Tegenwoordig komt basmati rijst vaak uit India, Pakistan en Bangladesh. Basmati betekent ‘geurig’ en heeft dan ook een bloemig aroma. Daarnaast heeft de rijst een nootachtige smaak en heeft het een langere korrel in tegenstelling tot andere rijstsoorten.
Basmati rijst bereiden
Basmati rijst kun je op verschillende manieren bereiden, net zoals de meeste andere rijstsoorten. Het is echter het lekkerst om de rijst droog te koken, hierdoor zorg je voor een optimale smaak, behoud je vitamines en mineralen en blijft de rijst lekker fluffy. Basmati rijst is in het bijzonder geschikt voor bij Indiase curry's en Midden-Oosterse pilavs, maar deze rijstsoort is bijna overal lekker bij. Een echte alleskunner!
Bereidingswijze:
Inweektijd: 20 minuten.
Kooktijd: 20-25 minuten.
basmati rijst*.
*van biologische teelt.
- Super lekkerLekkere rijst, heerlijk geurend. Goede prijs kwaliteit verhouding !!
- Lekkere rijstRijst heeft een goede kwaliteit en bij het goed bereiden bevalt de smaak heel erg.
- goedHeerlijke basmati rijst voor een goede prijs en altijd goed om in de voorraad kast te hebben.
- Prima productRijst is biologisch, de prijs-kwaliteit is goed. Verder valt er niet veel te vertellen over rijst- iedereen maakt het klaar zoals gewenst./basmati-smaak is alom gekend en lekker!
- biologische rijstbeter biologisch, ideale rijst voor schotels te maken , als bron van koolhydraten