Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Pistache kardemom croissants

1 review
Heb je een goeie deal gescoord op croissants, maar heb je er nu een paar over? Perfect! Dan kun je dit recept gebruiken om je croissants weer nieuw leven in te blazen!
Baktijd wordt geladen...
Pistache kardemom croissants

Ben je weleens in Italië geweest? Dan is de combinatie van pistache met croissants niet vreemd. Dus breng dit vakantiegevoel weer even terug en ga er nu zelf mee aan de slag.

  • Aantal porties: 4-6 personen
  • Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. koeltijd
  • Keukenbenodigdheden: Keukenmachine, pannetje, kwastje, spuitzak

Bereidingswijze

Bereidingswijze suikerwater:

  1. Verwarm het water en de suiker tot deze is opgelost. Voeg het rozenwater toe en laat afkoelen.

Bereidingswijze vulling:

  1. Maak de kardemom peulen open en maak de zaadjes fijn met een vijzel. Doe de pistachenoten en kardemom in een keukenmachine en maal tot je een fijn poeder hebt.
  2. Voeg de suiker, maïzena, zout, boter, vanille, ei en slagroom toe en laat draaien tot je een homogeen en een beetje luchtig mengsel hebt.
  3. Doe het mengsel in een spuitzak en laat 30 min even opstijven in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C
  5. Snijd de croissants in de lengte open en leg ze op een bakplaat. Gebruik een kwastje om ze royaal te besmeren met het suikerwater.
  6. Spuit daarna de vulling in de croissants en een streep van vulling bovenop de croissants.
  7. Bestrooi met de fijngehakte pistachenootjes en bak daarna 15 min in de oven tot de croissants knapperig zijn en de vulling stevig is en een mooi kleurtje heeft.
  8. Laat de croissants even afkoelen en dan genieten maar!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Ontbijt recepten, Lunch recepten en getagged met Vanille extract, Pistachenoten, kardemom

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie