Peperkoek met noten

De basis van de peperkoek is snel en makkelijk te maken. Heb je geen lijnzaadmeel? Gebruik dan gewone lijnzaad en maal deze fijn in een keukenmachine. Geniet van een lekker tussendoortje voor op het werk, school of onderweg. Wat dacht je van een plakje mee op vakantie?
- Aantal porties: 12-14 stukken
- Bereidingstijd: 15 min. + 50 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, mixer, oven, weegschaal, spatel, cakevorm 25 cm (siliconen), bakpapier, steelpan, snijplank
- Voedingswaarden per portie: 62 kcal, 22,5g vet, 4,8g verzadigd vet, 0,2g natrium, 3,5g koolhydraten, 6,1g voedingsvezels, 1,8g suiker, 9,7g eiwit
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
- Voeg de noten en 40 gram erythritol toe aan een steelpan. Schep regelmatig om met een spatel. Als de erythritol is gesmolten, en de noten bruin gekleurd zijn. Zet je het vuur uit. Daarna leg je de noten op een snijplank en hak ze in grove stukken.
- Voeg vervolgens het amandelmeel, lijnzaadmeel, erythritol, bakpoeder, wijnsteenbakpoeder en peperkoekkruiden toe aan een mengkom. Mix dit door elkaar.
- Voeg vervolgens de suikervrije stroop, roomkaas, gesmolten roomboter en eieren eraan toe. Mix het geheel voor 1 minuut romig op.
- Schep nu 2/3e van de notenmengsel door het beslag. Spatel dit even door elkaar. Vervolgens bekleed je een cakevorm, of je gebruikt een siliconen cakevorm. Schep het beslag nu in de cakevorm. Tot slot verdeel je de overige noten nog op de bovenkant en drukt dit lichtjes aan.
- Zet de cake vervolgens voor 45-55 minuten in de oven.
- Laat buiten de oven volledig afkoelen. Per portie ook in te vriezen.












Opmerkingen (0)