Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Amandelrots koeken

0
(0)
Een combinatie van een brosse koek met amandelrotsjes? Met dit recept maak je lekkere amandelrots koeken.
30 min. + 40 min. oventijd
Amandelrots koeken

De bodem is gemaakt van amandelmeel in combinatie met kokosmeel. Dit zorgt voor een krokant effect zodra de bodem is afgekoeld. Daarnaast is er erythritol gebruikt als zoetstof. De topping bestaat uit geroosterde amandelschaafsel, chocolade en hazelnootpasta. Dit receptje is eenvoudig te maken, waardoor je geen keukenprins(es) hoeft te zijn.

  • Aantal porties: 16 koeken
  • Bereidingstijd: 30 minuten + 40 minuten oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Mengkom, mixer, oven, weegschaal, bakplaat, bakpapier, spatel en vierkante bakvorm (18 cm x 18 cm)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Maak vervolgens de bodem door alle ingrediënten in een mengkom te kneden tot een beslag. Bij een siliconen bakvorm hoef je geen bakpapier te gebruiken. Anders bakvorm bekleden met bakpapier op de bodem. Druk het deeg uit op de bodem. Bak de bodem voor 20 minuten. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht. Meng de amandelschaafsel met de erythritol en eiwit. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de amandelschaafsel over de bakpapier. Bak voor 10 minuten. Schep daarna om en bak voor nog 5 minuten. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
  3. Smelt de pure chocolade samen met de hazelnootpasta volgens de au-bain-marie methode. Doe de amandelschaafsel in een mengkom en giet de gesmolten chocolade hierbij. Spatel om tot alles bedekt is. Schep de amandelschaafsel op de bodem en verdeel gelijkmatig. Zet daarna voor minimaal 30 minuten in de koelkast.

Voedingswaarden per koek:
Kcal: 193
Kh: 2.5
Vet: 18.1
Ei: 4.5

Dit bericht is geplaatst in: Bakrecepten, Koekjes recepten, Dieet

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,95

Amandelmeel
Amandelmeel
Callebaut Chocolade druppels puur 54%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,95

Chocolade Druppels Puur 54,5%
Callebaut Chocolade druppels puur 54%
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,50

Bakpoeder
Bakpoeder