Winterse pan-granola

4 reviews
Een heerlijke winterse granola uit de pan in plaats van de oven. Met de lekkerste ingrediënten en kruiden.
20 min.
Winterse pan-granola

Voorheen maakte ik altijd mijn granola in de oven. Maar deze keer wou ik het eens in de pan proberen. Met als gevolg dat ik hem nooit meer in de oven ga maken! Deze granola is zó knapperig en zo ontzettend makkelijk en snel om te maken, dat ik me zelfs afvraag waarom ik het me al die tijd zo moeilijk heb gemaakt door het in de oven te maken. Deze versie van granola past helemaal bij de maand december. Door speculaaskruiden te gebruikten krijgt deze granola een rijke smaak door de heerlijke specerijen die erin zitten. De geur die dan in je huis hangt past helemaal in de sfeer van de feestelijke maand december...

  • Aantal porties: +/- 9
  • Bereidingstijd: Ongeveer 20 minuten
  • Keukenbenodigdheden: Koekenpan, keukenweegschaal en een groot bord

Voedingswaarde per portie van 30 gram

  • 165 kcal
  • 3,2 gram koolhydraten
  • 4,8 gram eiwit
  • 14,5 gram vet

Winterse-pan-granola

Bereidingswijze

  1. Doe de ery bronze in de koekenpan en laat deze smelten.
  2. In de tussentijd meng je alle noten en zaden in een kom.
  3. Voeg de noten en zaden toe aan de gesmolten suikervervanger en bak die voor zo'n 4 minuten in de pan op middelhoog vuur. Roer hier goed de hele tijd, zodat de gesmolten suikervervangers goed verdeeld wordt.
  4. Voeg op het laatste minuutje nog de speculaaskruiden toe en bak deze nog voor een minuut mee.
  5. Verdeel de granola over een groot bord en laat de granola erop afkoelen. Doordat het bord koud is koelt deze sneller af en wordt die lekker knapperig. Roer wel af en toe even door de granola om plakken te voorkomen.
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Ontbijt recepten, Granola recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie