Stevig bananenbrood met noten en chocolade
Een stevig bananenbrood, met een zoete smaak. Geef er je eigen draai aan.
Baktijd wordt geladen...

Het bananenbrood neemt het niet zo nauw neemt. Mix, match en varieer.
- Aantal porties: 10-12
- Bereidingstijd: 15 min. + 45 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: Keukenmachine/staafmixer, mixer/garde, bakpapier/bakspray, (siliconen) cakevorm en een satéprikker.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pureer de dadels met 3 bananen, yoghurt en eieren.
- Mix het meel, de kaneel en bakpoeder goed door elkaar.
- Mix nu de droge ingrediënten door de puree tot een gladde massa.
- Hak eventueel de noten in kleinere stukken. Roer door het beslag de noten en de chocolade.
- Giet het beslag in een (siliconen/ met bakpapier bekleedde) cakevorm.
- Snijd 1 banaan in de lengte door midden en leg die boven op de cake. Druk zakjes aan.
- Zet de cake voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Test met een satéprikker, door in de cake te prikken, om te kijken of de binnenkant gaar is.
- Even laten afkoelen en genieten maar!

Opmerkingen (0)