Kokos chia pudding met bosvruchten
Deze chia pudding is ideaal als een simpel dessert of lekker tropisch ontbijt.
10 min. + 1 uur wachttijd

Dit dessert/ontbijt is supermakkelijk om te maken en duurt enkel 10 minuten. Voor het beste resultaat maak je het een paar uur voor dat je het wil serveren. Dan kan de pudding lekker indikken. Wil je deze chia pudding als ontbijt eten maak het dan de avond van tevoren. En je hebt een ideaal ontbijtje on the go!
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 10 min. + 60 min. wachttijd
- Keukenbenodigdheden: Maatbeker
Bereidingswijze
- Weeg de bosvruchten af en laat ontdooien.
- Maak de chia pudding door in een maatbeker de kokosmelk te mengen met de chia, maple siroop en vanille extract. Roer goed door elkaar en laat opstijven in de koelkast voor minimaal 1 uur.
- Is de chia pudding de gewenste dikte roer dan nog eens goed door en stamp de helft van de ontdooide bosvruchten plat. Dit kan je het beste doen door de bosvruchten plat te drukken in een kom met een vork. Verdeel dit over de bodem van twee glaasjes. Verdeel dan ook de chia pudding over de twee glaasjes. Garneer met de andere helft van de bosvruchten en met kokosschaafsel.

Opmerkingen (3)
Ik ga dit recept uitproberen.
Welke kokosmelk wordt er gebruikt?
Een literpak of een blik?
Het percentage kokos in een blik is veel hoger.
Groet
Miep Bovenmars
Wij raden kokosmelk in blik aan.
Deze is vaak iets dikker en bevat meer vet. Ideaal om de pudding nog wat meer smaak te geven.
Groeten van De Notenshop