artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Kleurrijke Ontbijttaartjes!

Geplaatst op 26 juni 2016 door Oh MY Pie | 0 reacties

Ontbijten met taart? Het kan! Met slechts enkele handelingen tover jij deze kleurrijke taartjes op tafel. Ze zijn nog verantwoord ook! Deze voedzame Rakkers hebben een krokante bodem welke fantastisch combineert met zomerfruit en een bolletje ijs of een schep kokosyoghurt.

Deze decadente Pareltjes zijn onder andere gemaakt van walnotenmeel. Een prachtig meel boordevol vezels, omega 3 vetzuren, antioxidanten en eiwitten. Het leuke is ook nog eens dat het glutenvrij is, waardoor ook de glutenvrije kanjers onder ons smaakvol kunnen genieten! Ik combineerde deze smaakmaker met amandelmeel en havervlokken. Wat een waanzinnig smaaksensatie! De kaneel geeft de smaak van deze traktatie een extra dimensie! Alle ingrediënten voor de bodem van de taartjes kun je uiteraard kopen bij De Notenshop.

Ook kinderen zullen hier dol op zijn! Het is weer eens wat anders!

Ga snel aan de slag met het recept!

Wat heb je nodig?
Springvorm advies: Ik gebruikte 3 1-persoonsvormpjes van (#12 cm). Je kunt ook 4 1-persoonsvormpjes gebruiken van de 10 cm.

De bodem:
• 50 gr. walnotenmeel
• 50 gr. amandelmeel
• 50 gr. havervlokken
• 3 Medjoul dadels
• 1 el kaneel
• 1 el kokosrasp
• 1 el kokosolie
• snuf zeezout
De vulling:
• 300 gr. (zelfgemaakte) vanille vla, Griekse yoghurt*

Topping:
• Zomerfruit naar wens

*Lactosevrij? Kies dan voor soja yoghurt, kokos yoghurt of lactosevrije kwark.

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom en kneed dit alles tot een stevige deegbal. Is het deeg te droog? Voeg dan een scheutje water toe. Is het deeg te nat? Voeg dan wat extra havervlokken toe. Proef het deeg, of dit op smaak is.
3. Vet de kleine taart vormpjes in met kokosolie of bakspray.
4. Bekleed de vormpjes met het deeg.
5. Zet de taartjes 10 a 12 minuten in de oven.
6. Laat de taartjes even afkoelen en vul ze vervolgens met ijs, Griekse yoghurt, (zelfgemaakte) vanille vla, soja yoghurt of een andere zuiveloptie.
7. De taartjes kun je decoreren met vers zomerfruit. Maak er een feestje van!


Over Oh MY Pie

Wie is dan die dame achter ‘Oh My Pie?’ Ik ben Marike een enthousiaste, creatieve en vrolijke meid van 28 lentes jong. In het dagelijkse leven werk ik in het VMBO. Naast het lesgeven is ben creatief met woorden, schilderen en met taarten. Door de diagnose coeliakie heb ik mijn leven drastisch aan moeten passen. Ik weet van mijn glutenvrije ‘last’ een feestje te maken in de keuken. Met passie en creativiteit maak ik van enkele pure ingrediënten prachtige creaties. Zowel hartig als zoet gaan er in als koek! Voor De Notenshop maak ik regelmatig recepten en schrijf ik informatieve blogs, dat is echt een feest om te doen! Deze deel ik dan ook graag met jullie, zodat ook jij aan de slag kan gaan in de keuken! Neem gerust een kijkje op mijn website: www.ohmypie.nl Of volg mij via Facebook: www.facebook.com/ohhmypie of Instagram: www.instagram.com/oh.my.pie

Deel dit artikel
Geef een reactie