Gezondere gingerbread koekjes

0 review
Heerlijke kruidige gingerbread koekjes die niet mogen ontbreken tijdens de Kerst. Met dit gemakkelijke receptje tover je binnen de korste keren de lekkerste koeken op tafel.
Gezondere gingerbread koekjes

Gingerbread koekjes zijn al jaren enorm populair in Amerika. Niet voor niets zijn deze kruidige koekjes één van de de meest feestelijk koekjes tijdens de feestdagen. De koekjes ruiken en smaken gewoon naar Kerst.

Dit recept voor gingerbread koekjes is lekker en een stuk gezonder dan de koekjes die je in de supermarkt tegen komt. Super leuk om met kinderen te bakken.

  • Aantal porties: 16
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Keukenbenodigdheden: mengkom, huishoudfolie, spatel, steekvormpjes, bakplaat, bakpapier

Bereidingswijze

  1. Doe de melen, kokosbloesemsuiker, stroop, specerijen, bakpoeder en het zeezout in en mengkom.
  2. Verwarm de kokosolie en voeg samen met de vanille toe aan de droge ingrediënten.
  3. Kneed alles goed door elkaar zodat er een verleidelijk spicy deeg ontstaat. Voeg één voor één de lepels amandelmelk toe en kneed nog even verder totdat je een mooie bal kunt maken van het deeg.
  4. Is het deeg nog te droog, voeg dan wat extra amandelmelk toe. Mijn deeg werd iets tee nat dus ik voeg een eetlepel kokosmeel toe om de plakkerigheid tegen te gaan. Dit werkte erg goed!
  5. Zodra je een egaal mooi speculaasdeeg hebt gemaakt wikkel je het deeg in huishoudfolie. Plaats de deegbal in de koelkast zodat de specerijen in het deeg kunnen trekken.
  6. Haal het deeg na een uur uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  7. Strooi wat meel uit over het aanrecht of jouw werkplank. Rol het beslag uit met je deegroller totdat het deeg iets minder dan een centimeter hoog is. Steek vormpjes uit en leg de koekjes op het bakpapier.
  8. Schuif de bakplaat de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 12 a 15 minuten. Laat de koekjes afkoelen buiten de oven op de bakplaat zodat ze harder kunnen worden.
  9. Eventueel kun je de koekjes na het afkoelen nog versieren met glazuur.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze gezondere gingerbread koekjes vinden! Laat je het me weten als jij je ze ook gaat maken!

Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Tussendoortjes recepten, Bakrecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
Amandelmeel De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,50

Biologische kokosmeel
Kokosmeel (Biologische) De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,75

Biologische kokosbloesem suiker
Kokosbloesem suiker (Biologische) De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,95

Dadelstroop Bio (450 gram)
Dadelstroop Bio (450 gram) Horizon
Waardering:
96% of 100
3,59
Kokosolie Geurloos Biologische (500 ml)
Kokosolie Geurloos Biologische (500 ml) De Notenshop
Waardering:
94% of 100
Regular Price 4,95 Special Price 3,95
Vanille Extract (100 gram)
Vanille Extract (100 gram) De Notenshop
Waardering:
95% of 100
23,95
Wijnsteen Bakpoeder (Biologische)
Wijnsteen Bakpoeder (Biologische) De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 8,50

Havermeel
Havermeel De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,35

Nootmuskaat gemalen (Biologische) 25 gram
Nootmuskaat gemalen (Biologische) 25 gram Organic Flavour Company
Waardering:
100% of 100
1,49
Kardemom gemalen (Biologische) 22 gram
Kardemom gemalen (Biologische) 22 gram Organic Flavour Company
Waardering:
98% of 100
1,49
Gember gemalen (Biologische) 22 gram
Gember gemalen (Biologische) 22 gram Organic Flavour Company
Waardering:
93% of 100
1,49
Bus ceylon kaneelpoeder
Ceylon Kaneelpoeder (300 gram) De Notenshop
Waardering:
91% of 100
8,25