Koekjes recept

0 review
Met dit basisrecept voor koekjes kun je eindeloos variëren. Het koekjesdeeg is gemakkelijk voor te bereiden en heel leuk om met kinderen te maken.
Baktijd wordt geladen...
Koekjes recept

Zelfgebakken koekjes, sommige dagen vragen er echt om! Dit recept is voor een flinke portie koekjesdeeg. Door het deeg tussendoor te koelen is het makkelijker te verwerken en behouden de koekjes tijdens het bakken hun vorm. Extra deeg kun je op een later moment afbakken of invriezen.

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur en goed zacht is, zodat je de boter met de suiker kunt opkloppen. Zo kun je de bloem snel toevoegen en krijg je de lekkerste koekjes. Onderaan het recept vind je nog een aantal heerlijke variaties.

  • Aantal porties: Voor 3 kleine of twee grote bakplaten vol
  • Bereidingstijd: 20 minuten + 60 minuten wachttijd
  • Oventijd: 15-18 minuten
  • Keukenbenodigdheden: Mixer, vershoudfolie, deegroller, koekjes uitsteker, bakpapier en een bakplaat.

Bereidingswijze

1. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur en goed zacht is.

Ingredïenten voor koekjesdeeg

2. Klop de boter met de suiker tot het luchtig en duidelijk lichter van kleur is.

Boter en suiker voor koekjesdeeg

3. Voeg bloem en zout toe en spatel dit door het beslag.

Koekjesdeeg gemixt

4. Kneed het deeg kort door, vorm er een plak van en verpak deze in vershoudfolie. Leg het deeg minimaal 30 minuten of tot gebruik in de koelkast.

Koekjesdeeg in folie verpakt om te rusten

5. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van 5 mm dikte. Steek met behulp van een koekjesuitsteker, mes of glas koekjes uit het deeg.

Koekjes uitsteken uit het deeg

6. Leg de uitgestoken koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze nogmaals 30 minuten koud weg.

Koekjes op een bakplaat

7. Verwarm de oven voor op 160º C. Bak de koekjes onderin de oven in 15-18 minuten tot de randjes nét beginnen te kleuren. Bak de koekjes niet lang, tijdens het afkoelen zullen de koekjes nog wat nagaren.

Koekjes

Versierde koekjes en andere variaties

Met deze koekjes kun je echt alle kanten op! Zo kun je de koekjes voor het bakken bestrooien met een mengsel van suiker en kaneel of na het bakken decoreren met royal icing of fondant. Of voeg een van onze natuurlijke kleurstoffen toe aan het deeg voor een verrassende twist.

Voor vegan koekjes gebruik je simpelweg een plantaardige boter en voor een extra luxe koekje kun je een deel van de bloem vervangen door amandelmeel.

Dit bericht is geplaatst in: Bakrecepten, Koekjes recepten, Basisrecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Himalaya zout fijn wit
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,50

Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,50
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
49,95
 2,00/kg
Rietsuiker (Biologische)
Bio
Rietsuiker (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
88% of 100

Vanaf 2,50

Rietsuiker (Biologische)
Rietsuiker (Biologische)
750 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,50
 3,33/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
59,95
 2,40/kg
Tarwebloem (Patent)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,50

Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent)
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,65
 1,65/kg
1000 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 1,50 Regular Price 1,65
 1,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
32,50
 1,30/kg