Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Appel kaneel babka

0
(0)
Ontdek de heerlijke combinatie van zachte appel en warme kaneel in deze smeuïge babka, perfect voor elke gelegenheid!
20 min. + 40 min. oventijd
Appel kaneel babka

Appel kaneel babka is een heerlijk zoet brood dat perfect is voor elke seizoen. Dit traditionele Joodse gebak combineert zachte, luchtige deeglagen met een verrukkelijke vulling van appels en kaneel. De geur van versgebakken babka vult je huis met warmte en gezelligheid, wat het ideaal maakt voor bijeenkomsten met familie en vrienden. Hoewel het er ingewikkeld uitziet, is het eigenlijk vrij eenvoudig te maken met een beetje geduld en liefde.

  • Aantal porties: voor 6 personen
  • Bereidingstijd: 40 min. voorbereiden + 20 min. oventijd + 70 min. wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: oven, mixer met deeghakken, mengkom, bakpapier, een spatel en een cakevorm van ca. 22 centimeter.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk tot lauwwarm, voeg dan de gist toe en roer tot dit is opgenomen.
  2. Meng de overige ingrediënten met elkaar en voeg de melk er aan toe. Mix dit in de mixer met deeghaken ca. 3 minuten op hoogste stand.
  3. Kneed daarna met de handen tot elastisch deeg, dit kan even duren (ca. 10 minuten). Het is goed als je er een dun vliesje van kan loshalen, laat dit 10 minuten rijzen in de mengkom.
  4. Rol het deeg uit tussen twee stukken bakpapier tot een vorm van 40 x 20 cm.
  5. Verwarm de roomboter een klein beetje zodat het goed smeerbaar wordt (niet vloeibaar), voeg hier de 2Sweet en kaneel aan toe. Smeer uit over het deeg tot ca. één centimeter vanaf de randen en verdeel de gevriesdroogde appel erover.
  6. Rol nu vanaf de smalle kant op en snijd het dan in de lange kant door twee.
  7. Plak de stukken aan de bovenkant een beetje tegen elkaar en “vlecht” erna de stukken rond elkaar. Leg een stuk bakpapier in de cakevorm en leg de babka erin. Laat hierin nog eens 60 minuten rijzen.
  8. Verwarm de oven voor op 200ºC en bak de babka af voor ca. 15-20 minuten (tot het goudbruin gekleurd is).

Genieten maar!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bakrecepten, Gebak recepten en getagged met Appel, Kaneel, roomboter

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Edelgistvlokken
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 5,49

Edelgistvlokken
Edelgistvlokken
300 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,49
 18,30/kg
1500 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
24,95
 16,63/kg
25000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
299,00
 11,96/kg
Kaneel Gemalen Ceylon
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,59

Kaneel Gemalen Ceylon
Kaneel Gemalen Ceylon
80 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,59
 32,38/kg
300 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
6,95
 23,17/kg
Gevriesdroogde Appel Schijfjes
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 3,25

Gevriesdroogde appel schijfjes
Gevriesdroogde Appel Schijfjes
60 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,25
 54,17/kg
800 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
39,95
 49,94/kg
Gevriesdroogde Appelblokjes
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 4,99

Gevriesdroogde appelblokjes
Gevriesdroogde Appelblokjes
90 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,99
 55,44/kg