Worteltaart granola
Geniet van de heerlijke smaak van worteltaart in een verrassend nieuw jasje.
20 min. + 20 min. oventijd

Met de herfstige dagen in het vooruitzicht, zijn de smaken en geuren van kaneel erg populair in de keuken. Zo wordt er in het najaar veel vaker gebakken met kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere worteltaart met roomkaasfrosting. Op basis daarvan is deze granola bedacht – met de heerlijke smaken van worteltaart, maar dan als krokante topping voor bijvoorbeeld een bakje kwark. Vol van smaak en met een lekkere bite van verse noten.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
- Hak de pecannoten, walnoten en hazelnoten tot gewenste grootte. Voeg dit daarna toe aan de mengkom.
- Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe aan de mengkom.
- Meng met een lepel of met je handen alles goed door.
- Verspreid daarna op de bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak voor 15 á 20 minuten in de oven.
- Laat de worteltaart granola volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.
- In een pot is de worteltaart granola ruim 1,5-2 weken houdbaar.
Opmerkingen (0)