Smeuïge bananencake zonder ei

0
(0)
Deze smeuïge chocoladecake is gemaakt met voedzamere ingrediënten en minder toegevoegde suiker. Een bewuste traktatie!
50 min.
Smeuïge bananencake zonder ei

Een cake is hier thuis nog nooit zo snel op gegaan. Het smeuïge ontstaat door de bananen in combinatie met de suikervrije stroop. Daarnaast is het gebruik van hazelnotenmeel een fijne afwisseling met alleen amandelmeel.

In dit recept zijn alleen chocolade chips toegevoegd aan de vulling. Maar je kunt dit recept heel goed gebruiken als basisrecept en toevoegingen naar eigen wens kiezen. Denk bijvoorbeeld aan je lievelings noten. 

  • Aantal porties: 12 porties
  • Bereidingstijd: 50 min.
  • Keukenbenodigdheden: mixer, mengkom, spatel, weegschaal en een cakevorm.

Voedingswaarden per blokje: 148 kcal, 5.6 g eiwit, 6.7 g koolhydraten waarvan 7.3g vezels en 4.8 g suiker, 9.6 g vet, waarvan 0.8 g verzadigd.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175  graden hetelucht en zet de cakevorm klaar.
  2. Prak de bananen en voeg daarna alle ingrediënten erbij. Mix 2 min en spatel daarna de chocolade chips erdoor.
  3. Bak de bananencake 45 a 50 minuten in de oven en laat daarna buiten de oven afkoelen.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Bakrecepten en getagged met Amandelmeel, Bakpoeder, Amandelmelk

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,95

Amandelmeel
Amandelmeel
test
Biologische cacaopoeder
Bio
Cacaopoeder (bio)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 6,50

Biologische cacaopoeder
Cacaopoeder (bio)
test
Hazelnootmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 5,95

Hazelnootmeel
Hazelnootmeel
test
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,50

Bakpoeder
Bakpoeder
test
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout fijn
test
Agavesiroop licht biologische
Bio
Agavesiroop licht (bio) 350 gram
De Notenshop
Waardering:
98% of 100
2,89