Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Sinaasappel Madeleines met chocolade en hazelnoot

0
(0)
Madeleine cakjes met een heerlijke combinatie van smaken door de toevoeging van sinaasappel, chocolade en hazelnoot!
30 min. + 2 uur wachttijd
Sinaasappel Madeleines met chocolade en hazelnoot

Prachtige schelpvormige cakejes die van buiten een beetje knapperig zijn, maar van binnen super zacht en luchtig. Door de toevoeging van de sinaasappel zest smaken de Madeleines super fris en zijn ze perfect in combinatie met de chocolade en hazelnoot! Dit recept is heel simpel om te maken, maar met een geweldig resultaat!

  • Aantal porties: 15 stuks
  • Bereidingstijd: 30 min. + 2 uur rusttijd
  • Keukenbenodigdheden: Madeleine bakvorm, spuitzak en keukenmachine of handmixer

Hoe maak je Madeleines met chocolade?

  1. Klop de eieren in een keukenmachine of met een handmixer samen met de suiker, vanille extract en zout luchtig in 8-10 minuten.
  2. Smelt ondertussen de roomboter en laat wat afkoelen.
  3. Zeef het amandelmeel samen met het zelfrijzend bakmeel en spatel door het luchtige eimengsel.
  4. Rasp de schil van de sinaasappel en spatel dit samen met de gesmolten roomboter door het beslag.
  5. Giet het beslag over in een spuitzak en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast. Een hele nacht kan ook!
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Vet met een kwast de bakvorm in met een klein laagje roomboter. Strooi daar wat bloem overheen en klop de overtollige bloem uit de bakvorm zodat alle schelpjes met een heel dun laagje bloem zijn bedekt.
  8. Vul ieder vormpje door middel van de spuitzak voor 3/4 vol, de cakejes gaan nog rijzen in de oven dus doe ze zeker niet helemaal vol.
  9. Bak de Madeleines in 8-10 minuten goudbruin. Hou de oven echt goed in de gaten! Iedere oven is anders en daardoor kunnen ze bijvoorbeeld na 8 minuten al perfect zijn. Na het bakken een zal een zogezegd ‘buikje’ op ieder cakeje ontstaan, dit is echt kenmerkend voor Madeleines!
  10. Haal de Madeleines na 5 minuten uit de vorm en laat verder afkoelen op een rek.
  11. Smelt de chocolade au bain-marie en hak de hazelnoten fijn.
  12. Haal 1 voor 1 de Madeleines door de chocolade en strooi dan wat hazelnoot stukjes over de chocolade
  13. Laat de Madeleines op bakpapier uitharden in de koelkast.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Snacks recepten, Bakrecepten en getagged met Amandelmeel, Chocolade, Hazelnoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,50
 12,86/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,95
 9,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 8,00/kg
Callebaut Chocolade Druppels Melk
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,95

Callebaut Chocolade Druppels Melk
Callebaut Chocolade Druppels Melk
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,95
 19,90/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
19,95
 19,95/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
178,95
 17,90/kg
Zelfrijzend Bakmeel
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,50

Zelfrijzend Bakmeel
Zelfrijzend Bakmeel
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,50
 2,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
49,95
 2,00/kg