Limoenisu
Een fris dessert met limoen en een lekker knapperige crumble!
20 min. + 2 uur rusttijd

Dit frisse dessert is geïnspireerd op de klassieke tiramisu, maar met een limoenvariant! Het bestaat uit een limoen-mascarpone mengsel, een knapperige crumble en een suikervrije karamelsaus.
De crumble is gemaakt met amandelmeel, een basis die goed past binnen een koolhydraatarme dieetoptie, voor wie minder koolhydraten wenst.
Tip: Nog meer varianten uitproberen? Bekijk onze 8 favorieten hier.
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 20 min. + 2 uur rusttijd
- Keukenbenodigdheden: elektrische garde of handmixer, 4 dessertglazen, koekenpan, rasp en keukenweegschaal
- Voedingswaarden: 336 kcal, 33 gram vetten, 9 gram khd, 7 gram eiwitten
Hoe maak je Limoenisu?
- Mix het eigeel met de poedersuiker vervanger luchtig.
- Voeg hier de mascarpone, zout, sap en rasp van de limoen aan toe en mix dit nog goed door elkaar.
- Zet het mengsel voor 2 uurtjes in de koelkast.
- Doe in een kom alle ingrediënten voor de crumble en kneed dit met je handen tot een kruimelig mengsel.
- Bak deze kruimels in een koekenpan goudbruin en laat ze daarna afkoelen zodat ze krokant worden.
- Neem een dessertglas en maak laagjes van de mascarpone mengsel, crumble en suikervrije karamelsiroop.

Opmerkingen (0)