Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Koolhydraatarme frambozen cheesecake met pistache crumble

0
(0)
De smaken van het voorjaar in een koolhydraatarme baksel? Dat krijg je met deze koolhydraatarme frambozen cheesecake met pistache crumble. De fris zoete smaken van framboos gecombineerd met de smaken van pistache zijn een fijne combinatie. Ze balanceren elkaar goed in dit gerecht. In plaats van een saaie deeg crumble, is voor dit recept gekozen om een crumble van pistachenoten, amandelmeel, kokosmeel en erythritol te maken.
30 min. + 70 min. baktijd + 8 uur koeltijd
Koolhydraatarme frambozen cheesecake met pistache crumble

Voor een fijne cheesecake is het belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Daarnaast is het belangrijk om de bodem eerst kort voor te bakken, zodat je een lekkere bodem krijgt na het bakken. In plaats van een te natte bodem door de cheesecake vulling.

Je kunt ervoor kiezen om een bakje water in de oven te zetten, dan wordt je cheesecake mooi van vorm zonder te scheuren. Voor de smaak maakt dat niet zoveel uit. Wat je wel kunt doen is de oven uit te zetten als de tijd voorbij is, en dan de cheesecake in de oven laten afkoelen. Je zult zien dat zodra de cheesecake afkoelt, dat de crumble bovenop harder wordt.

Tot slot wordt het een lange wacht voordat je een stuk kunt aansnijden, want de cheesecake gaat daarna nog een nachtje de koelkast in!

  • Aantal porties: 16 stukken
  • Bereidingstijd: 30 minuten + 65-75 minuten baktijd + 8 uur koeltijd
  • Keukenbenodigdheden: Mengkom, mixer, oven, weegschaal, spatel, vierkante bakvorm 18x18cm, bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Voeg daarna alle ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom. Meng dit tot een gladde deeg. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Leg de deeg op de bodem en verdeel gelijkmatig. Bak nu de bodem voor 15 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 165 graden hete lucht. Voeg de roomkaas, griekse yoghurt, eieren, erythritol, vanille extract, rasp en sap van de citroen toe aan een mengkom. Mix het geheel voor 1 minuut romig op. Giet de cheesecake vulling vervolgens op de, inmiddels afgekoelde, bodem.
  3. Verdeel de frambozen over de cheesecake vulling. Maak nu de pistache crumble. Hak eerst de pistache noten grof. Kneed daarna alle ingrediënten met je handen kort door, niet te lang want je wilt een crumble maken. Verdeel daarna de crumble over de cheesecake vulling.
  4. Bak de cheesecake voor 50 minuten in de midden van de oven. Als de bovenkant mooi goudbruin gekleurd is, dan is de cheesecake klaar. Mocht je hem nog wat bleek vinden, bak dan voor nog eens 5 a 10 minuten. Zet daarna de oven uit en zet de ovendeur op een kier. Laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven.
  5. Als de cheesecake in de oven is afgekoeld, zet je hem daarna voor minimaal 8 uur in de koelkast.
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Zoete recepten, Dieet en getagged met Amandelmeel, Citroen, Vanille extract

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten Raw
De Notenshop
Waardering:
90% of 100

Vanaf 7,95

Pistachenoten raw
Pistachenoten Raw
400 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
7,95
 19,88/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
17,95
 17,95/kg
11340 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
189,95
 16,75/kg
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,50
 12,86/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 8,95 Regular Price 9,95
 8,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 8,00/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
21,95
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg