Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Chocoladecake met aardbeienschuim

0 review
Wil jij je Valentijn verrassen met wat lekkers? Dan is deze cake een heerlijke optie om samen te maken.
Baktijd wordt geladen...
Chocoladecake met aardbeienschuim

Een lekkere combinatie tussen chocolade en aardbeien die er ook nog eens superleuk uitziet! Maak deze cake voor Valentijnsdag of gewoon in het weekend, het is altijd een hit!

  • Aantal porties: 12
  • Bereidingstijd: 40 min. + 50 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: Cakeblik van 20 cm doorsnee, metalen kom, keukenmixer, spatel

Bereidingswijze

  1. Voor de chocoladecake. Verhit de oven voor op 180 °C en doe bakpapier op de bodem en de rand van het bakblik. Laat het papier ongeveer 3 cm er bovenuit steken. Smelt de boter en chocolade samen en laat een beetje afkoelen.
  2. Doe de twee eieren en vier eigelen in een grote kom, samen met de lichtbruine suiker en het vanille-extract. Klop het 4-5 minuten op een medium snelheid tot het dik en luchtig is.
  3. Voeg langs de rand van de kom het gesmolten chocolademengsel toe en spatel het er voorzichtig doorheen.
  4. Zeef het amandelmeel, de bakpoeder en het zout er overheen en spatel dat er ook voorzichtig doorheen.
  5. Bak het 28-30 minuten in de oven. Als je erin prikt met een prikker en er zitten een paar kruimels aan, dan is het goed. Zorg ervoor dat je de cake niet te veel bakt, gezien deze weer in de oven gaat met de topping. Laat de cake 15 minuten afkoelen.
  6. Voor het aardbeienschuim: Combineer de suiker en het aardbeienpoeder in een kommetje.
  7. Doe de vier eiwitten en de aardbeiensuiker in een metalen kom. Zet deze boven een pannetje met kokend water en roer er af en toe in. Je probeert zo de suiker op te lossen. Als je een beetje tussen je vingers pakt, kun je voelen of er nog suikerkristallen in zitten. Als dat zo is, ga dan nog even door met verhitten en roeren.
  8. Zodra de suiker opgelost is, kun je het mengsel opkloppen. Klop 3-5 minuten op medium snelheid en daarna 5-7 minuten op hoge snelheid totdat de meringue stijve pieken heeft.
  9. Zeef de maïzena eroverheen en voeg de azijn toe. Spatel dit er voorzichtig doorheen.
  10. Schep het mengsel over de cake en zet het 18-20 minuten in de oven.
  11. Laat de cake afkoelen en bestrooi het daarna met meer aardbeienpoeder.
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Cakerecepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Amandelmeel, Vanille extract

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
4,50
 12,86/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 8,95 Regular Price 9,95
 8,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 8,00/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
21,95
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg