Homemade rode pesto pasta

5
(1)
Penne in romige rode cashewpesto met basilicum en zongedroogde tomaten, afgewerkt met spinazie, mozzarella en pittenmix voor een kleurrijk bord.
45 min
Homemade rode pesto pasta

Zelfgemaakte pesto is zo lekker! Kruidig, vol met pure ingrediënten en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Dit keer maakte ik een pesto van zongedroogde tomaten, cashewnootjes en basilicum. Heerlijk kruidig en lekker op stokbrood, door de pasta of als dip bij de borrel!

Je kunt pesto heel goed maken met cashewnootjes. Deze zijn een topvervanger voor pijnboompitjes: ze geven evenveel smaak. Voeg daar zongedroogde tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas aan toe en je hebt een smaakbommetje!

  • Aantal personen: voor 2 personen
  • Bereidingstijd: 30 min. + 10 min. koken
  • Keukenbenodigdheden: kom, snijplank en eventueel keukenmachine

Bereidingswijze:

  1. Maak eerst de pesto. Pel de knoflook en rasp de parmezaanse kaas grof. Doe alle pestobestanddelen in de keukenmachine en maal fijn. Blijft je pesto te grof, voeg dan wat extra olie toe.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Halveer de tomaatjes en scheur de mozzarella in stukjes.
  4. Meng de warme pasta met de tomaatjes en zoveel pesto als jij lekker vindt.
  5. Verdeel de spinazie over de borden en schep hierop de pasta. Strooi er mozzarella en pittenmix over.
  6. Serveer met extra verse basilicum en geniet!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Hoofdgerecht recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Knoflookpoeder, Olijfolie, Basilicum

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Cashewnoten ongebrand
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 6,95

Cashewnoten ongebrand
Cashewnoten ongebrand
test
Pittenmix
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 5,95

Pittenmix
Pittenmix
test
Gedroogde tomaten
De Notenshop
Waardering:
92% of 100

Vanaf 2,95

Gedroogde Tomaten
Gedroogde tomaten
test
Volkoren Spirelli biologisch
Bio
Spirelli pasta volkoren (bio)
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 2,95

Volkoren Spirelli biologisch
Spirelli pasta volkoren (bio)
test
Knoflook gehakt 1-3 mm
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,50

Knoflook gehakt
Knoflook gehakt 1-3 mm
test
Olijfolie extra virgin (bio) 250 ml
Bio
Olijfolie extra virgin (bio) 250 ml
De Notenshop
Waardering:
94% of 100
3,25
La Bio Idea Tomatenpuree 70 gram
Bio
La Bio Idea Tomatenpuree 70 gram
La Bio Idea
Waardering:
97% of 100
1,29
Natural Spices Basilicum heel 25 gram
Natural Spices
Waardering:
100% of 100
2,49
Natural Spices Knoflookpoeder 400 gram
Natural Spices
Waardering:
100% of 100
5,95
Niet op voorraad
Chat with us