Chewy chocoladekoeken

0 review
Deze heerlijke koeken zijn vol van smaak, lekker chewy. Je proeft nog niet eens dat deze pareltjes glutenvrij zijn!
Baktijd wordt geladen...
Chewy chocoladekoeken

Chocoladekoeken met een chewy bite, ik kan er eigenlijk geen genoeg van krijgen. Glutenvrij? Jazeker! Regelmatig proef ik glutenvrije koekjes die gortdroog zijn of als Saharazand door je vingers heen kruimelen. Zo zonde van het geld aangezien ze ook nog eens helemaal niet goedkoop zijn. Dit moet natuurlijk anders! Ik wilde dolgraag een Amerikaanse koekjes maken die ik daar ooit had geproefd. Na twee keer experimenteren had ik hét recept gevonden. Deze koeken zijn zo lekker dat je voor je het weet de hele batch koekjes op eet. Ik waarschuw maar  alvast. Zit je er klaar voor? Zet die oven maar aan daar gaan we hoor! Nog even en je zit gebakken. Glutenvrij, lactosevrij en voor de liefhebbers te veganizen.

  • Aantal porties: 7
  • Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten baktijd
  • Keukenbenodigdheden: bakplaat, bakpapier, mengkom, spatel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht en bekleed de bakplaat met bakpapier. 
  2. Doe de kokosolie samen met het ei in de mengkom en kneed dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe behalve de baking soda + citroensap, pistachenoten en de chocolade. 
  3. Doe de baking soda + citroensap in een klein kommetje en roer dit door elkaar. Kneed dit door het deeg. 
  4. Maak balletjes van het deeg en plaats deze op de bakplaat. Maak ze iets platter met de handpalm en schuif de bakplaat de oven in voor zo’n 20 minuten. 
  5. Laat de koeken afkoelen op de bakplaat. 
  6. Hak de pistachenoten grof en smelt ondertussen de chocolade au bain-marie met een lepeltje kokosolie. Zodra de koeken zijn afgekoeld kun je ze hier in dopen. Dip de koeken vervolgens in het pistachenoten kruim. 
  7. De chocolade kun je het beste even laten uitharden voordat je ervan geniet. 
  8. Zodra de chocolade hard genoeg is kun je er met een glimlach van genieten!
Dit bericht is geplaatst in Tussendoortjes recepten, Snacks recepten, Bakrecepten en getagged met Citroen, Chocolade, Pistachenoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,50
 12,86/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 8,99 Regular Price 9,95
 8,99/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
115,00
 9,20/kg
Maple syrup
Bio
Bio Today Ahornsiroop Bio Klasse A (250 ml)
Bio Today
Waardering:
95% of 100
7,39
Kokosolie Geurloos Biologische (500 ml)
Bio
Kokosolie Geurloos Biologische (500 ml)
De Notenshop
Waardering:
94% of 100
3,95
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
22,95
Chocolade Druppels Puur 70,5%
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 5,95

Chocolade Druppels Puur 70,5%
Chocolade Druppels Puur 70,5%
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,95
 11,90/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
89,95
 9,00/kg
Pistachenoten Raw Gepeld (Stukjes)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 9,95

Pistachenoten Raw Gepeld (Stukjes)
Pistachenoten Raw Gepeld (Stukjes)
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,95
 28,43/kg
5000 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
134,95
 26,99/kg
Ruby chocolade druppels
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 7,50

Ruby chocolade druppels
Ruby chocolade druppels
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
7,50
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
127,50
 12,75/kg