Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Chewy chocoladekoeken

0
(0)
Deze heerlijke koeken zijn vol van smaak, lekker chewy. Je proeft nog niet eens dat deze pareltjes glutenvrij zijn!
15 min. + 20 min. oventijd
Chewy chocoladekoeken

Chocoladekoeken met een chewy bite, ik kan er eigenlijk geen genoeg van krijgen. Glutenvrij? Jazeker! Regelmatig proef ik glutenvrije koekjes die gortdroog zijn of als Saharazand door je vingers heen kruimelen. Zo zonde van het geld aangezien ze ook nog eens helemaal niet goedkoop zijn. Dit moet natuurlijk anders! Ik wilde dolgraag een Amerikaanse koekjes maken die ik daar ooit had geproefd. Na twee keer experimenteren had ik hét recept gevonden. Deze koeken zijn zo lekker dat je voor je het weet de hele batch koekjes op eet. Ik waarschuw maar  alvast. Zit je er klaar voor? Zet die oven maar aan daar gaan we hoor! Nog even en je zit gebakken. Glutenvrij, lactosevrij en voor de liefhebbers te veganizen.

  • Aantal porties: 7
  • Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: bakplaat, bakpapier, mengkom, spatel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht en bekleed de bakplaat met bakpapier. 
  2. Doe de kokosolie samen met het ei in de mengkom en kneed dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe behalve de baking soda + citroensap, pistachenoten en de chocolade. 
  3. Doe de baking soda + citroensap in een klein kommetje en roer dit door elkaar. Kneed dit door het deeg. 
  4. Maak balletjes van het deeg en plaats deze op de bakplaat. Maak ze iets platter met de handpalm en schuif de bakplaat de oven in voor zo’n 20 minuten. 
  5. Laat de koeken afkoelen op de bakplaat. 
  6. Hak de pistachenoten grof en smelt ondertussen de chocolade au bain-marie met een lepeltje kokosolie. Zodra de koeken zijn afgekoeld kun je ze hier in dopen. Dip de koeken vervolgens in het pistachenoten kruim. 
  7. De chocolade kun je het beste even laten uitharden voordat je ervan geniet. 
  8. Zodra de chocolade hard genoeg is kun je er met een glimlach van genieten!
Dit bericht is geplaatst in Tussendoortjes recepten, Snacks recepten, Bakrecepten en getagged met Citroen, Chocolade, Pistachenoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie