artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Cheesecake

Geplaatst op 6 maart 2016 door Oh MY Pie | 0 reacties


We slaan de handen in één door de prachtige producten van De Notenshop te verwerken in de creatieve kunstwerken van ‘Oh My Pie!’. Het leuke is dat jij deze vanaf vandaag ook kunt maken! We laten jou zien dat je met pure, biologische producten de meest smaakvolle Pareltjes op tafel kunt toveren.

Vandaag gaan we van start met een hartverwarmende cheesecake. De eigenaren van De Notenshop hebben immers hart voor de zaak en een goed gevoel voor smaak en details.

Een cheesecake met de producten van het seizoen waarbij de sfeer, smaken en het karakter samensmelten tot een gebalanceerd geheel. De ingrediënten combineren prachtig met elkaar!
Een bodem met een krokantje gemaakt van havervlokken, amandelmeel, kokosolie, dadels en een warm accent van kaneel. Gevolgd door een luchtige vulling van vanille en een tussenlaag van moerbeien voor een verrassende twist! Als toplaag heb ik gekozen voor sappige handpeertjes, ingekookt met specerijen, een schijfje sinaasappel en dadels.

De taart is Hemels lekker, voedzaam en ook nog eens heel gezond! Glutenvrij en zonder geraffineerde suikers! Je kunt er gerust mee ontbijten, wie wil dat nou niet?

Wil jij ook zo’n feestje op jouw ontbijtbord? Stroop de mouwen op en ga aan de slag met het recept!

Springvorm advies: 23 cm

Ingrediënten:

Voor de bodem:
• 5 Medjoul dadels (ontpit)
• 100 gr. amandelmeel
• 100 gr. havervlokken
• 1 el kaneel
• 1 eetlepel kokosolie
• 1 tl wijnsteenbakpoeder of bakpoeder
• 50 gr. pecannoten
•snufje zout

Voor de vulling

De vanille laag:
•1000 gr. kwark, Griekse yoghurt of soja yoghurt
•10 blaadjes gelatine of 8 gr. agar agar
•5 el. agave siroop of biologische honing
•1 tl vanille poeder
•50 gr. moerbeien

*Wanneer je soja yoghurt gebruikt kun je 2 blaadjes extra toevoegen.
Voor de topping
De peren laag:
• 2 peren
• 2 blaadjes gelatine of 1 gr. agar agar
• 1 kaneelstokje
• 1 tl koek en speculaaskruiden
• 2 Medjoul dadels
• schijfje sinaasappel
Optioneel: snufje kruidnagel, kaneel en piment

De chocolade swirl:
• 1 tl cacao
• 1 Medjoul dadel
• scheutje water of plantaardige melk

Wat moet je doen?

1). Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
2). Bekleed de bodem van een ronde springvorm met een stuk bakpapier. Dit is heel eenvoudig: je plaatst de ring bovenop de bodem als het bakpapier daar bovenop ligt. Vervolgens kun je het overtollige papier aan de buitenkant wegknippen.
3). Pulseer de dadels tot een kleverige massa met een staafmixer of keukenmachine. Doe vervolgens de ingrediënten voor de bodem in de beslagkom, behalve de pecannoten en het zout.
4). Kneed de ingrediënten tot een stevige kneedbare deegbal. Is het deeg te droog dan kun je een scheutje water toevoegen.
5). Verspreid het deeg over de bodem van de springvorm (gebruik evt. een natte lepel of vingers om plakken te voorkomen).
6). Breek de pecannoten om ze vervolgens samen met het zout over de bodem te verspreiden.
7). De bodem mag nu 15 minuten de oven in. Hou de bodem goed in de gaten. Het is de bedoeling dat de bodem een iets krokant wordt. Als de bodem is afgekoeld kun je de optionele ingrediënten over de bodem verdelen.

De vulling:

8). Doe de kwark, soja yoghurt of de Griekse yoghurt samen met de vanille en het zoetmiddel in een beslagkom en mix het mengsel even goed luchtig. Proef even of het zoet genoeg is, zo niet voeg dan nog iets van zoetmiddel toe.

Gebruik je gelatine?

Laat dan de blaadjes gelatine even weken in koud water. Vervolgens kun je deze uitknijpen en verwarmen in een laagje water. Roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes meer te zien zijn. Wanneer de gelatine goed is opgelost kun je verder met de volgende stap.

Gebruik je agar agar?

Verwarm de agar agar in een klein laagje water. Let erop dat deze niet kookt. Wanneer de agar agar goed is opgelost kun je verder met de volgende stap.

9). Voeg de gelatine of de agar agar toe aan de Griekse yoghurt of soja yoghurt. Mix het geheel goed zodat het bindmiddel niet gaat klonteren. Wanneer je het mengsel nog even op hoge snelheid mix dan zal je merken dat het mengsel heel luchtig wordt.
10). Je kunt nu de helft van het kwarkmengel voorzichtig in de taartvorm gieten. Verspreid vervolgens de moerbeien langs de randen van de bakvorm als een ware grachtengordel. Wat een vrolijk feestje!
11). Giet vervolgens de andere helft van het kwarkmengsel over de stralende moerbeien heen.
12). Zet het Pareltje weer in de koelkast zodat je verder kunt gaan met de toplaag!

De perenlaag

13). Snijd de peren in stukken en verwijder het klokhuis (je kunt gerust de schil meekoken, geen probleem). Laat de peren zachtjes pruttelen in een pannetje met een laagje water, de Medjoul dadels, sinaasappel en overige specerijen. Roer het mengsel goed door zodat het niet aan zal koken. Bereid de gelatine of agar agar zoals ik eerder heb omschreven en voeg dit toe aan het perengeleitje.
14). Haal het stukje sinaasappel uit de pan en pureer het mengsel in de pan vervolgens met een staafmixer. Check ondertussen de smaak van het geheel, is het te zuur? Voeg dan wat zoetmiddel of sap toe. Speel met de smaken, specerijen en mogelijkheden!
15). Verspreid het mengsel in een draaiende beweging over de taart en roer er eventueel nog even doorheen met de achterkant van een theelepel voor een Kunstig effect!

De Swirl:

16). Pulseer een Medjoul dadel met de cacao en een klein scheutje water met een staafmixer zodat er een stroperige massa ontstaat. Drapeer deze vervolgens met een draaiende over de taart. Wauw, wat een prachtig effect! Wil je een lichte kleur Swirl? Voeg dan in plaats van een scheutje water een scheutje plantaardige melk toe.
17). Verdeel met een lepel de stroperige massa in een draaiende beweging over de taart door het goddelijke goedje van de lepel af te laten glijden. Wauw! Wat een plaatje!
16). Zet de cheesecake in de koelkast zodat deze kan opstijven. Het proces van opstijven heeft even tijd nodig. Al met al is het absoluut de moeite waard!

Geniet ervan, genieten eerste klas!


Over Oh MY Pie

Wie is dan die dame achter ‘Oh My Pie?’ Ik ben Marike een enthousiaste, creatieve en vrolijke meid van 28 lentes jong. In het dagelijkse leven werk ik in het VMBO. Naast het lesgeven is ben creatief met woorden, schilderen en met taarten. Door de diagnose coeliakie heb ik mijn leven drastisch aan moeten passen. Ik weet van mijn glutenvrije ‘last’ een feestje te maken in de keuken. Met passie en creativiteit maak ik van enkele pure ingrediënten prachtige creaties. Zowel hartig als zoet gaan er in als koek! Voor De Notenshop maak ik regelmatig recepten en schrijf ik informatieve blogs, dat is echt een feest om te doen! Deze deel ik dan ook graag met jullie, zodat ook jij aan de slag kan gaan in de keuken! Neem gerust een kijkje op mijn website: www.ohmypie.nl Of volg mij via Facebook: www.facebook.com/ohhmypie of Instagram: www.instagram.com/oh.my.pie

Deel dit artikel
Geef een reactie