Bananenfeest: 50% korting op Bananenchips 500 gram! Klik hier!

Opruim-Zondag: 400 gram chocolade rozijnen melk voor maar €1,95! Klik hier!

Amandelcake met Amarenakersen

0
(0)
Laat je verleiden door de rijke amandelsmaak en de zachte amarenakersen. Deze cake móét je gewoon eens geprobeerd hebben!
Amandelcake met Amarenakersen

Deze smeuïge amandelcake is een echte traktatie: vol van smaak, rijk aan amandel en heerlijk zacht vanbinnen. De bovenkant is bedekt met een dun laagje geschaafde amandelen en suiker, dat tijdens het bakken licht krokant karamelliseert voor een fijne bite. De intense, lichtzure smaak van de amarenakersen vormt de perfecte tegenhanger van de zoete, notige cake — een onweerstaanbare combinatie die elke keer weer smaakt naar meer.

  • Aantal porties: 12 tot 15 punten
  • Bereidingstijd: 20 min.+ 35 tot 45 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: Springvorm 20 cm diameter en een keukenmachine of handmixer

Bereidingswijze

  1. Laat eerst de amarenakersen uitlekken en bewaar het sap.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C boven- en onderwarmte en bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randjes in met boter of bakspray.
  3. Klop de roomboter zacht en voeg de kristalsuiker toe, klop voor 3 minuten op middelhoge stand.
  4. Voeg één voor één de eieren toe en klop tot een homogene massa, voeg de vanille-essence en amarenakersensap toe en spatel deze erdoorheen tot het goed is opgenomen.
  5. Voeg amandelmeel, bloem en zout toe en spatel deze door het beslag.
  6. Snijd de amarenakersen in stukjes en spatel deze vervolgens ook door het beslag.
  7. Stort het beslag in de springvorm.
  8. Meng amandelschaafsel en suiker door elkaar en verdeel dit over de cake heen.
  9. Bak de cake in 35 tot 45 minuten gaar en goudbruin. Mocht de bovenkant te donker worden op 2/3e van de baktijd, bedek de cake dan met aluminiumfolie en bak de cake verder tot deze gaar is.
  10. Laat de cake helemaal afkoelen en bestuif met poedersuiker voor serveren.

Tip: voeg fijngehakte blanke amandelen toe aan het cakebeslag voor een extra bite!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Dessert recepten en getagged met Amandelmeel, Tarwebloem, Bakpoeder

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,95

Amandelmeel
Amandelmeel
Amandelschaafsel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 5,25

Amandelschaafsel
Amandelschaafsel
Biologische amandelmeel
Bio
Amandelmeel (bio)
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 6,75

Biologische amandelmeel
Amandelmeel (bio)
Tarwebloem patent
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,75

Tarwebloem patent
Tarwebloem patent
Amarenen kersen
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 3,25

Amarenen Kersen
Amarenen kersen
Amandelschaafsel (bio)
Bio
Amandelschaafsel (bio)
De Notenshop
Waardering:
99% of 100

Vanaf 5,95

Amandelschaafsel (bio)
Amandelschaafsel (bio)
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,50

Bakpoeder
Bakpoeder
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout fijn
Kristalsuiker
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 2,25

Kristalsuiker
Kristalsuiker