Wegens drukte kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Ons excuus voor het ongemak!

Aardbeien nougat met pistachenootjes

0 review
Fruitige en frisse nougat met aardbeien en pistachenootjes!
Baktijd wordt geladen...
Aardbeien nougat met pistachenootjes

Ooit gedacht over het maken van je eigen nougat? Dit is je kans! Deze nougat is lekker fruitig en fris door de twee verschillende soorten gevriesdroogde aardbeien die erin zitten. De pistachenootjes geven een lekkere crunch en een prachtige kleur aan deze nougat. De verschillende ingrediënten lijken misschien een beetje gek, maar zijn gemakkelijk te vinden in de grotere supermarkten, in de toko of online. Een echt lenterecept om te proberen!

  • Aantal porties: 24 stuks
  • Bereidingstijd: 30 min.
  • Keukenbenodigdheden: sauspan, keukenthermometer, keukenmachine, stevige spatel en een bakblik (18x18cm)

Bereidingswijze

  1. Zet alles klaar en weeg alles af voordat je begint met het koken van de siroop, dit is heel belangrijk. Bekleed je vorm met bakpapier.
  2. In de kom van de keukenmachine combineer je het eiwit, de maisstroop (40 gram), de vanillepasta en de gevriesdroogde aardbeienpoeder. Zet de mixer nog niet aan.
  3. Doe in een sauspan de 250 gram maisstroop, de suiker en het water. Zorg ervoor dat er geen droge suiker meer te zien is, maar roer niet te veel! Zet je thermometer erin en kook (zonder te roeren) tot 112°C.
  4. Als de siroop 112°C is, zet je de keukenmachine aan op het hoogst. Klopt het eiwit totdat je siroop 121°C is.
  5. Als de siroop op temperatuur is, schenk je deze voorzichtig langs de zijkant van de kom bij het eiwit, terwijl de machine aan het mixen is. Klop het mengsel 7 minuten op hoge snelheid.
  6. Als het mengsel klaar is, spatel je het melkpoeder onder het mengsel totdat het volledig is vermengd.
  7. Doe het mengel in de vorm en verspreid het met de spatel of met een licht geoliede hand.
  8. Versier de nougat met de gevriesdroogde aardbeien en pistachenootjes. Laat de nougat een nacht opstijven op kamertemperatuur. Snijd het in stukjes met een scherp mes. Je kan de stukjes inpakken in bakpapier of cellofaan. Geniet van je zelfgemaakte nougat!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Snacks recepten en getagged met Pistachenoten, Aardbei

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten Raw Gepeld
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 9,95

Pistachenoten raw gepeld
Pistachenoten Raw Gepeld
350 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 9,95 Regular Price 10,95
 28,43/kg
450 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
12,95
 28,78/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
26,95
 26,95/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
245,00
 24,50/kg
Pistachenoten Raw Gepeld (Stukjes)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 9,95

Pistachenoten Raw Gepeld (Stukjes)
Pistachenoten Raw Gepeld (Stukjes)
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,95
 28,43/kg
5000 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
134,95
 26,99/kg
Gevriesdroogde Aardbeien Schijfjes
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 4,25

gevriesdroogde aardbeienschijfjes
Gevriesdroogde Aardbeien Schijfjes
50 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,25
 85,00/kg
600 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
47,50
 79,17/kg
Gevriesdroogd Aardbei Poeder
De Notenshop
Waardering:
90% of 100

Vanaf 6,95

Gevriesdroogde aardbeien poeder
Gevriesdroogd Aardbei Poeder
80 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
6,95
 86,88/kg
Gevriesdroogde aardbeien crunch
De Notenshop
Waardering:
92% of 100

Vanaf 2,75

Gevriesdroogde aardbeien crunch
Gevriesdroogde aardbeien crunch
35 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,75
 78,57/kg
80 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
5,95
 74,38/kg