Zachte worteltaart met walnoten

0 review
Een heerlijk zachte worteltaart met walnoten en een glazuurlaagje van roomkaas.
25 min. + 45 min. oventijd
Zachte worteltaart met walnoten

Worteltaart oftewel carrot cake, ooit overgewaaid uit Amerika en inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse taartenlandschap. In dit basisrecept maken we de klassieke versie met rozijnen en walnoten. Je kunt ze gerust weglaten of vervangen voor iets anders als je hier geen fan van bent. Onderaan het recept vind je een aantal overheerlijke variaties!

Carrot cake is typisch zo’n taart die de volgende dag nóg lekkerder is. Maak je een stapeltaart? Bak de cake dan een dag van tevoren en bewaar de gebakken lagen tot gebruik in vershoudfolie in de koelkast. De volgende dag is de cake makkelijker te hanteren en eventueel recht te snijden zonder veel kruimels.

  • Aantal porties: 6
  • Bereidingstijd: 25 minuten + 40 minuten baktijd
  • Keukenbenodigdheden: mengkom, keukenmixer, garde

Bereidingswijze

  1. Zorg dat alle ingrediënten die je voor deze cake nodig hebt op kamer temperatuur zijn.
  2. Weeg alles netjes af en zet het alvast klaar zodat het beslag maken soepel gaat.
  3. Was en rasp eerst de wortelen. Breek de walnoten met je handen of in een keukenmixer tot stukjes en doe deze bij de geraspte wortel in een grote mengkom. Zet deze opzij.
  4. Combineer alle droge ingrediënten met elkaar in een aparte kom en zet ook deze even aan de kant.
  5. Klop de eieren met een garde, keukenmachine of keukenmixer voor ongeveer 2 minuten in een grote mengkom waar straks alles bij in gaat.
  6. Voeg hier de vanille extract en suiker volledig aan toe. Mix dit vervolgens nog een aantal minuten.
  7. Giet de zonnebloemolie geleidelijk bij de eieren en suiker, blijf het mengsel in de tussentijd kloppen.
  8. Als alle zonnebloemolie gecombineerd is kun je de droge ingrediënten toevoegen en op een lage stand van je keukenmachine of langzaam met de hand met elkaar samen brengen.
  9. Giet ook de geraspte wortel en gebroken walnoten bij het cake mengsel en schep dit met een pannenlikker/ spatel om.
  10. Vet je bakvorm(pjes) in en giet het beslag hierin. Bak de worteltaart(tjes) op 185 graden voor ongeveer 40 minuten.

Glazuur

  1. Zorg ook hier dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Begin met het kloppen van de roomboter. Dit gaat het fijnst en snelst in een keukenmachine. Klop de boter voor 15 minuten tot deze van kleur veranderd en lichter word.
  2. Voeg hier de roomkaas aan toe en klop dit vijf minuten samen. Stop de keukenmachine af en toe om met een pannenlikker de zijkanten van de kom te schrapen zodat alles meegenomen word in het mixen.
  3. Voeg de poedersuiker toe en klop heel voorzichtig door. Steeds iets sneller tot alles samen is gekomen.
  4. Zet het roomkaas glazuur in de koelkast om te koelen tot je deze gebruiken wilt voor het versieren van je worteltaart. Deze kan je op de cake spuiten met een spuitzak of met de achterkant van een lepel op de bovenkant mooi verdelen.
  5. Maak van fondant of marsepein in de kleuren oranje en groen worteltjes ter garnering van je taart.
Zachte-worteltaart-met-walnoten
Dit bericht is geplaatst in: Recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,50

Vanille Extract (100 gram)
Vanille Extract (100 gram) De Notenshop
Waardering:
95% of 100
23,95
Baksoda van Tammi
Baksoda (200 gr) Tammi
Waardering:
96% of 100
2,99
Gemalen ceylon kaneel van De Notenshop
Ceylon Kaneelpoeder (100 gram) De Notenshop
Waardering:
96% of 100
4,25
Zonnebloemolie (500 ml)
Zonnebloemolie (500 ml) Your Organic Nature
Waardering:
80% of 100
2,79
Bakpoeder
Bakpoeder De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,25