Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Witte chocolade fudge met gepofte rijst

5
(1)
Een heerlijk tussendoortje van witte chocolade, gepofte rijst en als tegenhanger gevriesdroogd fruit. Om je vingers bij af te likken!
15 min. + 4 uur wachttijd
Witte chocolade fudge met gepofte rijst

Dit recept voor fudge is door de toevoeging van witte chocolade een echte knaller. Een heerlijk stukje fudge bij een kopje koffie of thee, dat is toch alles wat je wil!

  • Aantal porties: 20 stukjes
  • Bereidingstijd: 15 min. voorbereiding en 4 uur koeltijd
  • Keukenbenodigdheden: steelpannetje + schaaltje dat daarin past, weegschaal, spatel, vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm en slagersfolie of bakpapier

Bereidingswijze

  1. Breng een laagje water aan de kook in het steelpannetje.
  2. Bedek de bakvorm met slagersfolie of bakpapier.
  3. Smelt 150 gram witte chocolade au bain marie.
  4. Voeg hier vervolgens de gepofte witte rijst aan toe en roer goed door, zodat alle gepofte rijst bedekt is met witte chocolade.
  5. Stort dit in het bakblik en druk vervolgens aan met de bolle kant van een lepel.
  6. Vervolgens smelt je de andere 200 gram witte chocolade au bain-marie.
  7. Wanneer dit gesmolten is, voeg je hier de 200 gram gecondenseerde melk aan toe en roer je het voorzichtig door. Wanneer het goed te vlokkerig wordt, verwarm je het weer even kort op de au bain-marie manier.
  8. Stort het mengsel bovenop de witte chocolade met gepofte rijst, verspreid het en druk dit voorzichtig aan.
  9. Strooi de gevriesdroogde crunch erop en druk dit ook voorzichtig aan.
  10. Laat kort afkoelen en zet de bakvorm nu ongeveer 4 uur in de koelkast.
  11. Snijd daarna ongeveer 20 blokjes uit het geheel.

De fudge kun je ongeveer 5 dagen afgedekt bewaren in de koelkast. Haal hem wel 10 minuten voor het serveren uit de koelkast!

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Callebaut Chocolade druppels wit
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,95

Chocoladedruppels wit
Callebaut Chocolade druppels wit
Gevriesdroogde aardbeien crunch
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 5,25

Gevriesdroogde aardbeien crunch
Gevriesdroogde aardbeien crunch
Gevriesdroogde mango crunch
De Notenshop
Waardering:
93% of 100

Vanaf 3,75

Gevriesdroogde mango crunch
Gevriesdroogde mango crunch