Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Vegan sinaasappel chocolademousse

5
(2)
Sinaasappel + chocolade schreeuwen gewoon...kerst! Maak de chocolademousse via dit recept en geniet tijdens kerst!
5 min. + 4 uur wachttijd
Vegan sinaasappel chocolademousse

Met deze sinaasappel-chocolademousse maak je in een handomdraai een chic feestdessert. Garneer met (vegan) yoghurt of slagroom en gehakte noten voor extra textuur, maar het is ook zonder toppings al heerlijk!

  • Aantal porties: voor 2 personen
  • Bereidingstijd: 5 min. + 4 uur wachttijd
  • Benodigdheden: kleine pan, hittebestendige kom, blender en een keukenweegschaal

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade met een au-bain-marie. Als je niet bekend bent met deze methode: breng water aan de kook in een kleine sauspan en laat het daarna zachtjes sudderen. Plaats een grote hittebestendige kom (die de pan volledig afsluit) bovenop de sauspan, zonder dat de bodem het water raakt. Doe de chocolade druppels in de kom en laat de stoom de chocolade smelten.
  2. Meet het sinaasappelsap nauwkeurig. Doe het in een blender en mix het ongeveer 10-15 seconden om lucht toe te voegen, totdat het sap verdubbelt in volume.
  3. Voeg geleidelijk de gesmolten chocolade en vanille-extract toe aan de blender en mix 1-2 minuten tot een gladde, melkachtige chocolademassa.
  4. Proef en bepaal of je extra zoetheid nodig hebt. Voeg eventueel agavesiroop toe en blend nog eens 5-10 seconden.
  5. Giet de mousse in twee kleine serveerglazen en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, liefst een hele nacht.
  6. Serveer met (vegan) yoghurt, gehakte noten en sinaasappelrasp als garnering. Geniet ervan!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Zoete recepten en getagged met Vanille extract, Chocolade druppels, Agavesiroop

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Amandelen wit ongebrand
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 6,50

Amandelen wit ongebrand
Amandelen wit ongebrand
Callebaut Chocolade druppels puur 54%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,95

Chocolade Druppels Puur 54,5%
Callebaut Chocolade druppels puur 54%
Vanille extract 100 gram
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
21,95
Callebaut Chocolade druppels puur 70,5%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 10,95

Callebaut Chocolade Druppels Puur 70,5%
Callebaut Chocolade druppels puur 70,5%
Agavesiroop Licht Biologische (350 gram)
De Notenshop
Waardering:
98% of 100
2,89