2 halen = 1 betalen bij havermout & havervlokken 750 gram! Klik hier!

Suikervrije pistache bananen tulband

5
(1)
Wil je indruk maken met een smaakvolle pistache-bananen tulband zonder toegevoegde suikers? Met dit recept maak je een bewuste keuze die net zo lekker is!
30 min.
Suikervrije pistache bananen tulband

De structuur van de tulband is een kruising tussen een cake en brood. Daardoor is het een perfecte zoete traktatie voor Pasen!

Je kunt uiteraard zelf de toevoeging bepalen naar eigen smaak. Mocht je nou niet van pistache houden, kun je alle pistache in dit recept vervangen voor bijvoorbeeld hazelnoten! Kortom, een eenvoudig recept die je naar eigen wens kunt samenstellen.

  • Aantal porties: 16 porties
  • Bereidingstijd: 30 min.
  • Keukenbenodigdheden: mixer, mengkom, spatel, weegschaal, tulband vorm.

Voedingswaarden per blokje: 187 kcal, 7.5 g eiwit, 7.4 g koolhydraten waarvan 3.7 g vezels en 5 g suiker, 14.2 g vet, waarvan 1.9 g verzadigd.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175  graden hete lucht en vet de tulbandvorm goed in.
  2. Prak de bananen en voeg alle ingrediënten voor de tulband erbij. Mix goed door, spatel daarna de toevoegingen erdoor en laat het beslag 10min staan.
  3. Maak ondertussen het spijs door alle ingrediënten te mengen. Als het te dun is, voeg je er meer amandelmeel aan toe, als het te dik wordt voeg je er een beetje water bij. Het moet de consistentie worden van klei.
  4. Voeg de helft van het beslag in de tulbandvorm. Rol het spijs uit en leg dit in het midden van het beslag. Schep daarna de rest van het beslag erop en verdeel gelijkmatig. Bak de tulband 40 a 45 minuten in de oven.
  5. Laat de tulband 10 minuten buiten de oven afkoelen en keer dan gelijk om. Laat daarna volledig afkoelen.
  6. Als topping kun je gesmolten witte chocolade met groene kleurstof erover verdelen met de pistache kruimels en frambozen crunch.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Bakrecepten en getagged met Amandelmeel, Pistachenoten, Bakpoeder

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten ongebrand
De Notenshop
Waardering:
90% of 100

Vanaf 6,95

Pistachenoten raw
Pistachenoten ongebrand
test
Krenten
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 4,25

Krenten
Krenten
test
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,95

Amandelmeel
Amandelmeel
test
Callebaut Chocolade druppels wit
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,95

Chocoladedruppels wit
Callebaut Chocolade druppels wit
test
Pistachenotenmeel
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 6,95

Pistachenotenmeel
Pistachenotenmeel
test
Pistachenoten stukjes gepeld ongebrand
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 13,95

Pistachenoten stukjes gepeld ongebrand
Pistachenoten stukjes gepeld ongebrand
test
Biologische psylliumvezels
Bio
Psylliumvezels (bio)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 10,95

Biologische psylliumvezels
Psylliumvezels (bio)
test
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,50

Bakpoeder
Bakpoeder
test
wei eiwitpoeder
Bio
Wei eiwit poeder (bio)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 22,95

wei eiwitpoeder
Wei eiwit poeder (bio)
test
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout fijn
test
Gevriesdroogde framboos crunch
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 4,50

Gevriesdroogde Framboos Crunch
Gevriesdroogde framboos crunch
test
Pistachepasta vers 300 gram
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
9,95
Chat with us