Speculaas madeleines

0 review
Met dit recept maak je 15 overheerlijke speculaas madeleines. Geloof ons maar, je kunt dit recept gerust verdubbelen! Zó lekker zijn deze madeleines.
Baktijd wordt geladen...
Speculaas madeleines

Je ziet ze vast wel eens, die leuke schelpvormige cakejes: madeleines! Als je in het bezit bent van een madeleinebakvorm dan zijn ze super makkelijk om zelf te maken. Speculaas kan natuurlijk niet ontbreken in de wintermaanden, daarom maakte ik een heerlijke variant met speculaaskruiden en een vleugje sinaasappel! Perfect met een lekker warm drankje bij de open haard. 

  • Aantal porties: 15
  • Bereidingstijd: 30 min. + 2 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: madeleinebakvorm, spuitzak en keukenmachine of handmixer

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren in een keukenmachine of met een handmixer samen met de suiker, vanille extract en zout luchtig in 8-10 minuten op hoge stand
  2. Smelt ondertussen de roomboter en laat wat afkoelen
  3. Zeef het amandelmeel samen met het zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden en spatel door het luchtige eimengsel 
  4. Rasp de schil van de sinaasappel en spatel dit samen met de gesmolten roomboter door het beslag
  5. Giet het beslag in een spuitzak en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast. Een hele nacht kan ook! 
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden
  7. Vet met een kwast de bakvorm in met een klein laagje roomboter. Strooi daar wat bloem overheen en klop de overtollige bloem uit de bakvorm zodat alle schelpjes met een heel dun laagje bloem zijn bedekt
  8. Vul ieder vormpje door middel van de spuitzak voor 3/4 vol. De cakejes gaan nog rijzen in de oven dus doe ze zeker niet helemaal vol
  9. Bak de madeleines in 8-10 minuten goudbruin. Hou de oven echt goed in de gaten! Iedere oven is anders. Tijdens het bakken zal een zogezegd ‘buikje’ op ieder cakeje ontstaan. Dit is echt kenmerkend voor madeleines! 
  10. Haal de madeleines na 5 minuten uit de vorm en laat verder afkoelen op een rek
  11. Maal de speculaas fijn en smelt de chocolade au bain-marie 
  12. Haal 1 voor 1 de madeleines door de chocolade en bestrooi ze dan met de speculaaskruimels 
  13. Laat de madeleines op bakpapier uitharden in de koelkast

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie