Slagroomtaart

0 review
Een handig stap-voor-stap recept waarmee zelfs de onervaren bakkers onder ons de mooiste slagroomtaart op tafel kunnen zetten.
Baktijd wordt geladen...
Slagroomtaart

De klassieke slagroomtaart, onmisbaar bij de gemiddelde nederlandse verjaardag en voor een goede reden! Een ultra zachte cake, gevuld met romige slagroom en zoete jam. Een traktatie voor elke gelegenheid.

  • Aantal porties: 10
  • Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: oven, ronde springvorm, mixer of garde, spuitzak, ovenplaat en mengkommen

Bereidingswijze

1. Bak je biscuit zoals beschreven in het basisrecept biscuit

slagroomtaart recept

2. Breng de 50gr suiker + 50gr water aan de kook en laat dit volledig afkoelen, dit is je suikerwater. Zet apart tot wanneer we dit nodig hebben

slagroomtaart recept

3. Plaats de amandelschaafsel op een bakplaat en rooster in de oven voor zo’n 8 minuten op 180c. Houdt ze goed in de gaten, gezien ze snel kunnen verbranden

slagroomtaart recept

4. Klop de slagroom, vanille, klopfix & suiker stijf. Let er op dat je niet te lang door klopt, anders gaat de room schiften. Stop je slagroom in een spuitzak

slagroomtaart recept

5. Snijdt het biscuit in 3 gelijke lagen. Gebruik hiervoor eventueel een taart ‘levener’ 

6. Gebruik de bovenste laag als onderkant, bewaar de onderste laag voor later op de bovenkant

7. Bestrijk de cakelaag met suikerwater

slagroomtaart recept

8. Spuit een rand van slagroom op de cake en verdeel de helft van de jam in het midden

slagroomtaart recept

9. Spuit daarna meer slagroom op de jam tot je een gelijkmatige laag hebt

10. Leg dan de middelste laag er bovenop en herhaal de stappen nogmaals

slagroomtaart recept

11. Leg op het einde de onderste laag cake er met de gebakken kant bovenop, zodat je een gladde en gelijke bovenkant hebt

slagroomtaart recept

12. Bestrijk de gehele cake met slagroom

slagroomtaart recept

13. Bestrijk de gehele cake met slagroom

slagroomtaart recept

14. Druk de amandel tegen de zijkanten aan totdat de zijkanten volledig bedekt zijn. Spuit rondjes bovenop, rondom de cake en decoreer dit met de vruchten. Bewaar daarna de cake in de koelkast tot je hem gaat serveren

slagroomtaart recept
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Taart recepten en getagged met amandelschaafsel, vanille aroma

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie